Je bekijkt nu (duurzame) schoenenateliers, Romans

(duurzame) schoenenateliers, Romans

De Drôme is een departement met de hoogste productie van biologische producten en duurzame goederen. Ik koop deze producten meer en meer. Dus toen een vriendin voorstelde om la Cité de la Chaussures te bezoeken zei ik direct ja.

schoenen romans

Je kunt er kijken hoe de prachtige schoenen worden gemaakt. Veel merken zijn duurzaam en maken ecologisch verantwoorde schoenen. Hetgeen het nog bijzonderder maakt. Als sinds oudsher worden er in Romans-sur-Isère schoenen gemaakt. Sinds kort zijn er vijf ateliers in hetzelfde gebouw gevestigd en kun je de productie van dichtbij bekijken.

schoenen romans

Er worden rondleidingen gegeven op verschillende vastgestelde tijdstippen en voor de kosten 6 euro hoef je het niet te laten. Inschrijven bij het Office de Tourisme dat in hetzelfde gebouw zit.

schoenen romans

Vooralsnog zijn deze rondleidingen in het Frans. Is dat je te moeilijk dan kan je altijd nog door de grote ramen naar binnen kijken.

Pas op voor je portemonnee als je de winkel binnen loopt. Er zijn erg mooie bij. Van klassiek tot sportief. Wat dacht je van een collectie sneakers van reststoffen. Ik ging voor deze van Generation Sens:

schoenen romans
Generation Sens (vrij vertaald: generatie bewustzijn)

Maar deze van Ector, van gerecycled nylon vond ik ook erg mooi. Ze hebben een speciale zool die ook wordt gebruikt bij het maken van wandelschoenen, dus van hoogwaardige kwaliteit:

schoenen romans
Ector

La cité des Chaussures ligt tegenover het Internationaal schoenenmuseum, en je kan ze makkelijk beiden op één dag bezoeken. Liever shoppen dan kan je Marque Avenue bezoeken, waar je merkkleding koopt met hoge kortingen.

Website: https://www.citedelachaussure.fr/

36 Place Jean Jaurès, 26100 ROMANS

Geef een reactie