Mijn naam is Sabine Dekker (58 jaar) en woon sinds 2005 in Mornans een klein plaatsje midden in de Drôme. Hier heb ik een Chambres d’hôtes/bed & breakfast La Ferme de Pauroux met vier gastenkamers en twee vakantiewoningen/gîtes die ik run samen met mijn Franse man Thierry.

Chambres d'hôtes Drôme
Chambres d’hôtes La Ferme de Pauroux

Als klein meisje wilde ik al bij een VVV werken met als gevolg dat we inmiddels een kleine VVV aan huis hebben. Ook zit ik in het bestuur van  het Office du Tourisme van Saoû en van Bourdeaux/Dieulefit.

Omdat veel gasten me aangaven dat het zo moeilijk is om een goede reisgids te vinden over de Drôme begon ik na te denken over het zelf maken van een reisgids. Echter logistiek gezien leek mij een blog makkelijker, omdat er nogal wat kan veranderen in de loop van de tijd. Dus ben ik in 2015 begonnen met schrijven zodat anderen er van kunnen profiteren. En het zou geweldig zijn als jullie je ervaringen ook zouden willen delen, zodat het blog zich ontwikkeld tot een uitgebreide informatiebron voor een fijne vakantie in de Drôme. Inmiddels is het aardig uit de hand gelopen en is er ook een boek ‘Verrassende Drôme’. Hier vind je naast veel toeristische informatie ook meer leuke tips, achtergrondfeitjes en leuke anecdotes. Het boek is dan ook echt een aanvulling op het blog.

Ik hoop dan ook van harte dat de informatie op dit blog bijdraagt aan het vakantieplezier of je helpt te besluiten om een vakantie in de Drôme door te brengen. Ken je de Drôme niet dan beloof ik je dat je verrast zal zijn!

Drômerige groetjes,

Sabine

www.pauroux.com

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Elise

  Ik heb geen Facebook meer, dus dat gaat helaas niet. Ik denk dat we aan de hand van de tips hier onze vakantie al wel gevuld krijgen! Heb al zoveel mooie dingen gezien!

 2. Sabine

  Dank je wel, veel voorpret gewenst en alvast een fijne vakantie! Hebben jullie je al aangemeld voor de facebookgroep kamperenindedrome ?

 3. Elise

  Hallo Sabine,
  Wat een fijne website! Ik ben me aan het oriënteren op een Dromevakantie met ons gezin en vouwwagen. Wat een berg nuttige en fijne info! Bedankt! Groetjes uit Nederland!

 4. Eigenaar-Sabine

  Dank, dank familie Angenent en als jullie tips hebben zijn ze welkom. Fijne zomer! Sabine

 5. Pieter Angenent

  Dag Sabine,
  Leuk initiatief. Hoewel wij al ruim 10 jaar onze “residence secundaire” hebben in Rémuzat, biedt je blog nog veel info welke de moeite waard is om nader te onderzoeken.
  Gr. fam. Angenent

 6. Eigenaar-Sabine

  Dank je Moniek voor het compliment en alvast een hele fijne vakantie gewenst! Enne mocht je na je vakantie een tip hebben voor het blog dan hoor ik het graag.

 7. Moniek

  Hoi Sabine,

  Nog een kleine vijf weken en dan vertrekken we voor het eerst naar Frankrijk om daar twee weken vakantie te vieren in de Drôme. Ik heb er ontzettend veel zin in en telkens lees ik weer een stukje op jouw blog om zo alvast een indruk te krijgen van wat we daar allemaal kunnen gaan doen. Super gedaan!

  Groetjes,
  Moniek

 8. Eigenaar-Sabine

  Beste Marcel, Ik heb nog een adres voor je. Ik wist dat deze mensen bestonden, maar ze zijn verhuisd. Het is een scooterverhuur in Marsanne. Ze heten Scoot Nomade. Dit is de website: http://www.scoot-nomad.com/

 9. Eigenaar-Sabine

  Beste Marcek, Dank je wel voor het compliment!Ik ken alleen een quad bedrijfje in Dieulefit. Hierbij de link:http://www.freewebs.com/quadrome/
  Hopelijk heb je er wat aan. Fijne vakantie, Sabine

 10. Marcel Simons

  Hallo Sabine,

  Wat een leuke blog over de drome.
  We gaan dit jaar voor de tweede keer. Vorig jaar veel informatie kunnen vinden op je blog.
  Vorig jaar rond gekeken of er ergens in de drome een verhuur van motoren, buggy of een quad is maar kon deze nergens vinden, op de camping in Die waar we zaten wisten ze dit ons niet te vertellen. Misschien dat jij een adres weet hiervoor.

  mvg.
  Marcel Simons.

 11. Eigenaar-Sabine

  Leuk Tineke dat je het stukje in de Libelle hebt gezien. Mocht je nog tips hebben, leuke adresjes, mooie plekjes en fietsroutes rond Luc en Diois dan hou ik me aanbevolen! Fijne tijd weer in Luc de volgende zomer.

 12. Tineke Marsman

  Hallo Sabine, ik kwam je tegen in de Libelle. Ik was natuurlijk gelijk nieuwsgierig. Ook wij hebben de Drome ontdekt in 2007 en waren zo onder de indruk van de rust ruimte en vriendelijke mensen en vele bergen (wij zijn ook fietsers). Dat wij het jaar daarop voor de stichting Tegenkracht kanker en sport een minitour de frances hebben georganiseerd. Wij hebben ons kamp opgezet in Luc en Diois. Ieder jaar is dit voor ons een beetje thuis komen. Ik ga je leuke blog volgen en hoop nog iets meer van de Drome te ontdekken. Groefenen Tineke Marsman

 13. Verbeke bert

  Dag Sabine,

  Een leuke blog!

  Bert Verbeke

 14. Sabine

  Dank je wel voor je compliment en een hele fijne vakantie gewenst! En mocht je na je vakantie nog tips hebben dan hoor ik het graag.
  Sabine

 15. Suze

  Dag Sabine,
  Binnenkort vertrekken we voor een vakantie naar de Drome, wat fijn om ons voor te bereiden met jouw website. Duidelijk, informatief en heerlijk uitgebreid. Dankjewel voor de alle tips!
  Groetnis Suze

 16. fam korthorst

  Wij staan op de vroegere camping municipal in BOurdeaux. Fantastisch!!!! Wat een rust en ruimte. Via google op jouw blog gekomen. We waren op zoek naar de leukste markten en gaan nu dinsdag naar Crest en donderdag zeker naar Nyons. Blijf schrijven en informeren. Voor nu alvast bedankt. Barra en Klaas Korthorst

Geef een reactie