Je bekijkt nu Imposante waterval La Druise 70m hoog

Imposante waterval La Druise 70m hoog

Toegang weer open (was verboden sinds 25 juli 2020 vanwege de vele ongelukken). Zorg er echt voor dat je goede (wandel)schoenen aan hebt en dat je genoeg in vorm bent om 20 minuten over een ezelspaadje naar beneden te lopen en vervolgens weer omhoog. In dat het geval is het prima te doen. Af te raden na regenval, kan glibberig zijn. (update 23/06/2021)

Dit is een echte topper ! De waterval ‘Chute de la Druise’ ligt aan het uiterste zuidelijke randje van de Vercors en je kan er komen vanuit het dal van de Drôme. Het is een prachtige omgeving, maar wie niet weet waar deze spectaculaire waterval is, vindt hem niet zomaar. Je moet er namelijk 20 minuten voor naar beneden wandelen over een ezelspaadje (en dus ook weer 20 minuten omhoog!), vervolgens aangekomen bij de rivier het hoekje omlopen en dan zie je de prachtige waterval van 70 meter hoogte naar beneden storten.

Wterval La Druise
foto: Harrie Kerckhoffs

Wanneer bezoeken ?
Je kan de waterval het hele jaar door bezoeken. In juli en augustus is het bij warm weer zeer aangenaam aan het riviertje. Je vindt er dan ook vele families die er de dag doorbrengen. Dat maakt het wel minder idyllisch. Zelf geef ik de voorkeur aan een bezoekje in mei, juni of september.
maar na hevige regenval staat het water hoog en moet je door de rivier lopen (soms stroomt het water zelfs zo de hard dat het gevaarllijk is) om bij de waterval te komen. Met kleine kinderen is dit af te raden. Bovendien komt het water direct uit de grond voordat het naar beneden stort dus is het ijskoud.

Waar ?
Bij Meribel-les-Blacons neem je de D70 richting Plan-de Baix en daarna richting Omblèze (de omgeving wordt steends mooier en mooier). Een paar kilometer voor Omblèze ga je bij een kruising naar rechts (op de hoek ligt restaurant La Moulin La Pipe). Je volgt de bordjes ‘Chute de la Druise’. De parkeerplaats ligt rechts in een weiland en vandaar vertrekt het ezelspaadje naar beneden. (zie ook plattegrond hieronder)

Belangrijk
Het ezelspad is niet aangepast aan de vele toersisten die hem bezoeken, maar meer op het type wandelaar. Dat betekent dat het pad goed begaanbaar is mits je goede schoenen aan hebt (en bijvoorbeeld geen slippers). Ook heb je een redelijke conditie nodig voor de wandeling. Met kleine kinderen en voor ouderen kan het op een warme dag een zware klim zijn terug naar boven.

In de buurt : Mooie canyon-wandeling ‘Les Gueulards’ van circa 3 uur.

Honden moeten aangelijnd (parc naturel regional)

Dit bericht heeft 16 reacties

  1. Mayke

    Vandaag naar deze waterval gewandeld met zoons van 3 en 7 en dat gaat prima. Zelfs met ons langzamere tempo ivm de jongste waren we nog met 20 minuten beneden. Terug naar boven heeft hij ook alles zelf kunnen lopen(aan de hand) daar waren we 22 minuten mee bezig. Kortom als je zonder kinderen bent, ben je zo beneden en boven.
    Beneden aan het pad moet je wel nog even rechtsaf de rivier stroomopwaarts volgen en moet je langs een smal randje klimmen om geen natte voeten te krijgen en zo bij de waterval te komen. (Die zit om de hoek) Of je loopt gewoon door het water. (Wel heel koud). Na een kwartiertje ben je wel uitgekeken/gepoedeld. Lopen met een draagrugzak kan ook prima trouwens als je nog jongere kinderen hebt.

  2. Sabine

    Inderdaad Petra het is echt open. Er staan nog steeds hekken, maar op de hekken zitten nu bordjes met waarschuwingen (goede schoenen, op het pad blijven, pas op voor gladheid bij regen etc.) in het Frans en Engels.

  3. Petra

    Hallo, wat fijn, we zijn vandaag aangekomen en bij de receptie van onze camping hoorden wij dat het gesloten is. Maar het is dus weer geopend? We gaan er zeker heen. Top deze site! Groeten Petra

  4. Sabine

    Klopt Michel, de hekken staan er nog, !aar je mag er dus wel langs. Heb je de borden gezien waar nu in het Frans en Engels wat waarschuwingen opstaan ? En ze gaan na het zomerseizoen 2021 het pad renoveren.

  5. Michel

    Vandaag naar deze waterval geweest. Erg gaaf!
    Met ons hondje van 1 jaar heel goed te doen. Het leek allemaal wel afgezet maar door mensen zijn de hekken opzij gezet.

  6. Sabine

    Helaas nog steeds verboden. Vriendelijke groetjes, Sabine

  7. Joke De Gucht

    Is het pad al weer toegankelijk om op 15 min naar beneden te wandelen?

  8. Martha

    Wat een prachtige route! Vandaag gelopen met onze dochter van 7 en zoon van 5. Goeie schoenen aan. Genoeg drinken en wat te eten mee. En lopen maar. Wij vonden de afdaling pittiger dat de klim. Afdaling ging ook langzamer. Je moest echt goed kijken waar je je voet neer zet. Maar het was echt de moeite waard! Wat een prachtige waterval. En heerlijk met de voeten in het koude water. Het was vandaag ca 30 graden dus de verkoeling was lekker. Zeker voor herhaling vatbaar!

  9. Sabine

    Graag gedaan Bea en nog een fijne vakantie!

  10. Bea Hubert

    Hallo,
    Geweldige ervaring, wij zijn gisteren geweest met kids tussen 5 en 9 jaar: INDRUKWEKKEND !!!
    Mercikes voor uw blog en zijn vele leuke tips.

  11. Marc van kerckhove

    Bericht aan Angelique

    Wou juist hetzelfde mailen. Deze zomer had ik echt spijt dat ik geen watersandalen meehad om toch tot aan de waterval te geraken.
    In juni is de wat later namiddag best, dan zit de zon goed. Het is wel een stevig tochtje naar beneden. Dus zeker drank meenemen en goede schoenen. Echt wel de moeite waard.

    Marc , een Dromefanaat

  12. Raymond

    Goed om te weten, we zaten namelijk op het terras bij Moulin de La Pipe en daar hebben ze niets gezegd over het meenemen van honden. We kregen zelfs een waterbak voor haar en ’s avonds heeft ze gewoon bij ons onder tafel gelegen, tijdens het eten. Verder zagen we ook nergens borden, dat honden verboden zouden zijn. Dank voor deze tip.

  13. Raymond

    Super mooie route, absolute aanrader.
    Enige is dat we onze Dalmatier van 13 jaar bij ons hadden, we dachten een mooie wandelroute voor haar, maar is toch echt te zwaar voor honden op leeftijd. Vooral door de scherpe stenen, de oneffenheden en de helling. Ze heeft het goed doorstaan, maar was ons niet echt dankbaar.
    Vanaf Moulin La Pipe lopen is mooi, maar zeker ook een flinke klim.
    Vanaf de parkeerplaats bij het ezelpad is het nog zeker een half uur naar beneden naar de waterval, houdt daar rekening mee.
    Nogmaals zeker de moeite waard, wanneer goed voorbereid ;-).

  14. Sabine

    Beste Henriet, Nee dat is niet echt mogelijk. Het pad is smal en hobbelig door grote stenen. Je kan wel naar de waterval van Pontaix met de buggy. Het eerste stukje is even smal, maar verder gaat het wel. Zie het blog voor het artikel hierover. Fijne vakantie!

  15. Henriet

    Hallo,

    Is dit ezelspaadje ook te doen met een buggy? We hebben een zoontje van 1 jaar…

    Groeten Henriët

  16. Angelique

    Dit jaar waren wij voor de 6e keer in de Drome en hebben we deze waterval voor het eerst bezocht. Een echte aanrader! Als tip wil ik wel meegeven dat het op een warme dag het pad naar beneden en weer terug voor heel wat vochtverlies kan leiden. Neem genoeg water mee omdat weer aan te vullen en neem vooral je waterschoentjes mee. Op een warme dag is het heerlijk om even door het water te lopen.

Geef een reactie