Waar?

De Drôme, door onze gasten wel het Toscane van Frankrijk genoemd, ligt ten oosten van de Ardeche en ten noorden van de Provence. Lang niet iedereen kent de Drôme, maar veel mensen die de Drôme voor de eerste keer bezoeken, zijn verrast door het aangename en mooie landschap.

Ligging

De Drôme

Waarom niet bij iedereen bekend?

Je kan je afvragen waarom de Drôme dan toch nog redelijk onbekend is. Het antwoord is vrij simpel. De Drôme heeft verschillende gezichten en is daardoor moeilijk te communiceren. De Ardèche roept direct het beeld op van de rivier de Ardèche en bij de Provence ruiken we de lavendel. De Drôme heeft beiden, een rivier en lavendel, en nog meer. Veel mensen vinden vooral het afwisdelende landschap met mooi authentieke huizen en jawel: het ontbreken van de reclameborden erg aangenaam. Het levert bovendien prachtige foto’s op. De Drôme bestaat eigenlijk uit vijf verschillende gebieden:

 • Drôme Les Collines, het gedeelte boven Valence
 • De Vercors het ruige bergachtige plateau ten oosten van Valence
 • De Diois, de regio rond en ten zuiden van Die
 • De vallei van de Drôme van Livron in het westen tot Saillans in het oosten
 • De Drôme Provençale het zuidelijke gedeelte van de Drôme

Niettemin is er veel te zien en te doen in de Drôme zoals je op dit blog kunt lezen. Kom ook naar de Drôme en raak aangenaam verrast door de veelzijdigheid van dit gebied.

De vijf gebieden in de Drôme

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Sabine

  Beste Dinie, Leuk dat je het blog wilt volgen. Voor de nieuwsbrief kan je je inschrijven via de button op de website. Je moet namelijk een toestemming geven. Ik mag niet zomaar je emailadres toevoegen. Op de facebookpagina van drôme-blog doeik niet veel maar je zou lid kunnen worden van de facebookgroep kamperenindedrome waar ik mede-moderator ben. Fijne vakantie!

 2. Dinie Hekman

  Ik wil graag je blog etc. volgen Sabine, via Facebook. Met dank alvast.

 3. Sabine

  Beste Kirsten,
  Leuk dat je het boek besteld hebt! De lavendel wordt de laatste weken al volop geoogst, maar dat wil niet zeggen dat er hier en daar nog staat. In het boek staan mijn favoriete plekken vermeld en dat zijn ook de plekken waar je de meeste lavendel vindt. Dus daar kan je in ieder geval gaan kijken. Of er nog lavendel staat hangt gewoon af van wanneer de boer nu oogst, dus helaas kan ik je niet duidelijke plekken aangeven.

 4. Kirsten

  Hallo,
  Wij gaan van 7 tem 24 augustus naar de Drôme met onze 2 kinderen van 7 en 9. Ben volop aan het rondkijken op je blog en heb je boek ook al besteld.
  Een vraagje: zijn er in augustus nog lavendelvelden en zo ja, waar of zij we daarvoor te laat?

 5. Sabine

  Beste Erik,
  Dank je voor het compliment! Wij vinden de wijnen van La Caminotte http://caminottes.com/ erg lekker. Die zitten in la Roche-Saint Secret (aan de noordkant onder Dieulefit). Verder is de Peylong een lekkere wijn http://www.peylong.com/, die vind je in Suze sur Crest bij Crest. Ze hebben elke woensdagochtend in juli en augustus rondleidingen om 10.30 uur en ze spreken ook Engels. En als je van Clairette de Die houdt dan is Raspail bij Saillans een aanrader http://www.raspail.com/. Ze hebben ook een chardonnay, maar die ken ik niet. Een hele fijne vakantie gewenst! Ik ben op donderdagochtend 26 juli op de markt van Bourdeaux te vinden met mijn boek. Wie weet zien we elkaar dan nog even op is dat te vroeg?

 6. Erik

  Sabine,
  Wat een fijne website.
  Wij gaan eind juli naar Bourdeaux op vakantie. Mijn vrouw en ik zijn gek op wijn uit de streek. Kun jij een goed wijnhuis in de regio tippen waar ik een lekkere rose of witte wijn kan kopen?

  Groeten Erik

 7. Sabine

  Dank voor de lieve reactie. Ik ken de activiteiten rond Sahune niet zo goed en weet niet waar ze van houden, maar in de buurt zit dit boomklimpark: Les Barons Perchés, http://www.les-barons-perches.com en de gieren zijn ook erg mooi vanaf de rots bij Remuzat (zie artikel op het blog). Een hele fijne vakantie gewenst!

 8. Paul

  Hallo Sabine,
  voor het eerst in 10 jaar (Sahune) gaan we voor het eerst weer naar de Drôme.
  Mede door jouw blog gaan we vast veel mooie dingen zien en proeven.
  Thx!
  Paul.
  ps nog tips voor tieners?

 9. Eigenaar-Sabine

  Jullie ook fijne feestdagen en vooral een fijne vakantie gewenst, maar dat zal vast goedkomen. Het weer is de afgelopen 10 jaar inderdaad moeilijk te voorspellen, maar het is toch echt meestal wel mooi weer hoor in augustus. Als je het ziet zitten om een stukje te rijden in de auto bezoek dan 15 augsutus het middeleeuwse feest in Bourdeaux. Meer info vind je op het blog. Groetjes Sabine

 10. ROXAN VAN STRALEN

  Lieve Sabine,

  Maakt niet uit hihihi. Bedankt voor je reactie. We hebben deze week geboekt voor 4 tot 19 augustus jeeeeej 🙂
  Je site staat onder onze favorieten dus dit moet helemaal goed komen. Nu nog hopen op mooi weer, las ergens dat het heel onvoorspelbaar kan zijn.

  Fijne feestdagen toegewenst.

  Liefs,
  Roxan

 11. Eigenaar-Sabine

  Beste Roxan,
  Excuses voor de late reactie. Er is iets mis met de verwerking van de reacties. Dank je voor je lieve reactie. Leuk Vinsobres. Heb niet echt een tip voor een periode hoor. Het in in juli wel wat rustiger dan in augustus, dus dat kan een voordeel zijn. Vergeet vooral niet de markt in Nyons te bezoeken als je gaat dat is echt een hele grote markt, wel druk hoor in juli en augustus, dus dat moet je niet erg vinden. Hele fijne vakantie alvast vooral veel plezier met de voorbereidingen!

 12. ROXAN VAN STRALEN

  Lieve Sabine,

  Wat een geweldige site 🙂
  Wij willen dit jaar met het gezin naar Vinsobres, met deze website moet het goed komen.
  Heeft u misschien een tip qua tijd om te gaan? Mijn voorkeur staat nu 4 tot 19 augustus.

  Liefs Roxan

 13. Eigenaar-Sabine

  Fijn Petra dat jullie het zo naar je zin hebben gehad. Daar doe ik het allemaal voor! Ontzettend lief ook het zakje nootjes dat ik zo onverwacht, ik ben toch een onbekende voor jullie, mocht ontvangen. En dan is het ook nog eens zo dat je hier in Frankrijk niet makkelijk van die zulke lekkere verse noten kan kopen! Dus dank jullie wel.

 14. Petra de Vries

  Beste Sabine,

  Afgelopen zomer hebben wij (gezin met vijf dochters in de leeftijd van 6 tot 16 jaar) een heerlijke vakantie gehad in de Drôme!
  Wij hebben bijna dagelijks gebruik gemaakt van uw blog. Wat staan er veel waardevolle tips op!
  We hebben de gieren gezien, mooie stadjes en leuke marktjes bezocht, zijn wezen kanoën en wandelen en hebben gezwommen. En nu zijn we nog niet uitgekeken!
  Heel hartelijk bedankt!

 15. Eigenaar-Sabine

  Beste Soraya, Dank je wel voor het complimentje, fijn om te horen. De wandeling is goed te doen voor een normaal sportieve 9-jarige. Als je de aanwijzingen in het artikel volgt dan moet het in principe geen probleem zijn en de wandeling staat goed aangegeven. Ook het punt waar je de canyon weer moet verlaten. Goed de streepjes onderweg volgen! Fijne wandeling en fijne vakantie verder.

 16. Soraya

  Hallo
  Leuk om je blog te lezen. Ik heb een vraag over die kloofwandeling wandeling. Is de wandeling goed te doen met kinderen van 9 jaar en ouder? Is de route duidelijk aangegeven of verdwaal je daar snel?(ik ben niet zo goed in de weg vinden)

 17. Sabine

  Dank voor de tip! Ook dank je wel voor het compliment, echt fijn dat jullie wat aan het blog hadden.

 18. Marja Kuijpers

  We zijn afgelopen juli 2016 in omgeving Bourdeaux geweest. Dank voor je mooie blog, we hebben verschillende tips van jou gevolgd, deze waren erg leuk, interessant, de moeite waard dus! Een aanrader hebben we nog, dit is auberge Sibourgs in Bourdeaux. Deze auberge is zeer sfeervol en gezellig en daarbij toegankelijk voor iedereen maar ook echt voor gezinnen. Voor en na het eten mogen de gasten gebruik maken van hun zwembad. Wij hebben hier samen heerlijk gegeten en onze kinderen hebben na het eten een verfrissende plons gemaakt. Gewoon leuk, lekker, sfeervol en bijzonder!

 19. Sabine

  Dank je wel voor het compliment en een hele fijne vakantie gewenst!

 20. Anita scheperswithagen

  Hoi over twee weken gaan we vooor de tweede keer naar de drome de eerste keer waren we in die nu vlak bij bourdeaux wie weet komen we nog wel voor een rondleiding vind je blog erg leuk

Geef een reactie