Wandeling: Les Trois Becs, Bourdeaux/Saillans

foret de Saou Drome

[Printfriendly]

Deze wandeling is erg bekend in de regio en is een ‘must’ voor de doorgewinterde wandelaar. Het is geen makkelijke wandeling en je bent er wel een dagje zoet mee. Je loopt naar het hoogste punt in de omgeving de top ‘le Veyou’ 1589m hoog en je hebt een prachtig uitzicht over de omgeving. Bij helder weer kan je zelfs de Mont Blanc zien. (zie de reactie hieronder over het toestaan van honden).le Veyou drome

Tip: Wie niet zo’n doorgewinterde wandelaar is, kan het begin van het pad lopen tot een uitzichtpunt (circa 30min) of tot de ‘Pas de Sierra’ (circa 1.15 uur).

Het begin van de wandeling is bij de parkeerplaats op de ‘col de la Chaudière’ aan de D156. Je loopt van aanwijzingspaal naar aanwijzingspaal.

Zwaarte: voor de ervaren bergwandelaar

Lengte: circa 11 km

Duur: 5 uur

Hoogteverschil: circa 1.000 m

Wandelkaart: IGN 3138 OT 1:25.000

Neem voldoende water mee!

pas de sierra DromeJe begint deze wandeling op 1070m hoogte. Een prachtige in 2013 nieuw aangelegd wandelpad brengt je vanaf de parkeerplaats naar de ‘pas de Sierra’. Van daaruit volg je de richting ‘le Veyou’. Op het hoogste punt aangekomen loop je verder naar ‘Le Signal’ en vervolgens naar ‘Roche Courbe’. Dit zijn achter elkaar drie toppen vandaar de naam ‘Les Trois Becs’. Je loopt van top naar top steeds ongeveer 100m naar beneden en weer 100m omhoog. Vandaar dat het afgelegde hoogteverschil voor de hele wandeling al snel oploopt naar 1000m. Vanaf de ‘Roche Courbe’ daal je af richting het bos. Volg de stapeltjes stenen, totdat je op een bospad terecht komt richting het oosten, naar de Pas de Floreal. Op de kruising met de paal met aanduidingen richting de ‘Pré de l’âne, Pas de Sierra en Pas de Floreal heeft u de keuze. Wilt u de kortste route dan gaat u naar de Pré de l’âne en richting ‘Pas de Sierra’. Wilt u nog een uitzichtpunt kies dan richting ‘Pas de Floreal’ en daarna richting ‘Pas de Sierra’. Bij de ‘Pas de Sierra’ gaat u weer hetzelfde pad terug naar beneden richting de ‘Col de la Chaudière’

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Sabine

  Dank voor je reactie, fijn voor anderen die de wandeling willen doen en Graag gedaan!

 2. Marcella

  Dank Sabine, gister was het mooi zonnig weer na een paar mindere dagen en hebben we een deel van deze tocht gelopen. Vanaf de parkeerplaats naar uitzichtpunt op 30 minuten en vervolgens via pas de siara naar de 1e to p; le veyou.
  1 uur en 3 kwartier heen en 1 uur en 1 kwartier terug. Boven op de top genoten van het prachtige uitzicht! Schitterend! De mist en wolken losten op eeenn we konden ver kijken. Onderweg zagen we ook nog 1 gier.
  Het is op deze manier wel alleen maar stijgen op de heenweg en dalen op de terugweg.
  Maar de route is mooi aangelegd
  Het is te wandelen. Je hoeft niet op handen en voeten te klauteren.
  We moesten alleen zoeken naar het pad bij het 1e uitzichtpunt. Maar blijkbaar moet je net voor de steenmannetjes rechts omhoog de rots op een vervolg de route daar.
  Dus niet voornij de steenmannetjes lopen!
  Prachtige route!
  Als we weer in de buurt zijn en meer tijd hebben, lopen we de route volledig. Dank voor je blog.

 3. Sabine

  Ja hoor dat kan, vriendelijke groetjes, Sabine

 4. Marcella

  Hoi kun je ook naar 1e top le veyou wandelen en dan gelijk terug wandelen naar de start?

 5. Sabine

  Wat leuk dat jullie laten weten hoe het is geweest. fijn ook voor de anderen om te lezen. Ik vind het het ook absoluut één van de mooiste wandelingen in de Drôme. Fijne vakantie verder!

 6. Sas

  Vandaag hebben wij deze wandeling gelopen. Absoluut de moeite waard. Veel hoogtemeters, maar nergens echt stijl, goed te doen voor iedereen met een redelijke conditie. Helaas was het een wat mindere dag qua weer. Goed te doen op de stukken in de luwte, bovenop was het echt koud, winderig en mistig. Vanaf de eerste top hadden we helaas geen uitzicht omdat die in de wolken lag. De Pas de Floreal voegde voor mij niets toe. Het is 20 minuten heen en 20 minuten terug en voegt niets toe qua uitzicht. Wandeling gevonden via dit blog, dank daarvoor! Het is 1 van de mooiste wandelingen die we in de Drome hebben gemaakt. Aanrader!!

 7. Sabine

  Beste Olivier, Hartelijk dank voor de reactie. Ik vraag me af of u het over de beschrijving op Drome-blog heeft want er staat duidelijk dat het hoogteverschil 1000 m is en dat het voor de ervaren wandelaar is. Ik heb het nergens over ‘gemiddeld’ en dat is de wandeling zeker niet. Voldoende water mee is een goede tip. Ik zal dat aan het artikel toevoegen. Het is overigens altijd aan te raden om op elke wandeling water mee te nemen, aangezien terrasjes onderweg zeldzaam zijn hier in de natuur 😉

 8. Olivier

  Gister deze route gelopen. 6 uur. Kijk goed naar het totale hoogteverschil! Bedenk dat dit stijl is. Naar boven en naar beneden. Ik vind de classificatie “moyen” misleidend. Staande op de 3e piek denk je “mooi, nu zijn we er”. Maar dan ben je pas op 1/3 van de totale afstand. Neem voldoende drinken mee!! Maar : prachtige uitzichten.

 9. Eigenaar-Sabine

  Dank Marcel voor de aanvulling! Veel natuurgebieden in de Drôme zijn niet of minder toegankelijk voor honden. Maar soms is het ook moeilijk om het allemaal uit elkaar te houden. Het is goed om bijvoorbeeld bij een plaatselijke office de tourisme één en ander na te vragen. De regels veranderen ook regelmatig ivm overlast van wolven op bepaalde plekken of omdat een weide het ene jaar wel en het andere jaar niet gebruikt wordt voor het grazen van de kuddes. Fijne vakantie verder!

 10. Marcel

  Vandaag Les Trois Becs willen lopen, maar daar aangekomen bleek dat honden (ook aangelijnd) niet toegestaan zijn van 15 juni t/m 15 oktober in verband met mogelijk agressieve honden van herders. Helaas geen wandeling. Misschien handig om te vermelden voor hondenbezitters

 11. Jeroen

  Vorige week deze route gelopen, prachtige uitzichten , zeer de moeite waard! Reken op ongeveer 6 uur lopen inclusief pauzes.
  ,Jeroen

Geef een antwoord