Je bekijkt nu Wandeling: Les Trois Becs, Bourdeaux/Saillans

Wandeling: Les Trois Becs, Bourdeaux/Saillans

Les Trois Becs rechtsboven

Tip: Wie niet zo’n doorgewinterde wandelaar is, kan het begin van het pad lopen tot een uitzichtpunt (circa 30min) of tot de ‘Pas de Sierra’ (circa 1.15 uur).

Deze wandeling is erg bekend in de regio en is een ‘must’ voor de doorgewinterde wandelaar. Het is geen makkelijke wandeling en je bent er wel een dagje zoet mee. Je loopt naar het hoogste punt in de omgeving de top ‘le Veyou’ 1589m hoog en je hebt een prachtig uitzicht over de omgeving. Bij helder weer kan je zelfs de Mont Blanc zien. (zie de reactie hieronder over het toestaan van honden).

Het begin van de wandeling is bij de parkeerplaats op de ‘col de la Chaudière’ aan de D156. Je loopt van aanwijzingspaal naar aanwijzingspaal.

Zwaarte: voor de ervaren bergwandelaar

Lengte: circa 11 km

Duur: 5 uur

Hoogteverschil: circa 1.000 m

Wandelkaart: IGN 3138 OT 1:25.000

Neem voldoende water mee!

pas de sierra Drome

Je begint deze wandeling op 1070m hoogte. Een prachtige in 2013 nieuw aangelegd wandelpad brengt je vanaf de parkeerplaats naar de ‘pas de Sierra’. Van daaruit volg je de richting ‘le Veyou’. Op het hoogste punt aangekomen loop je verder naar ‘Le Signal’ en vervolgens naar ‘Roche Courbe’. Dit zijn achter elkaar drie toppen vandaar de naam ‘Les Trois Becs’. Je loopt van top naar top steeds ongeveer 100m naar beneden en weer 100m omhoog. Vandaar dat het afgelegde hoogteverschil voor de hele wandeling al snel oploopt naar 1000m. Vanaf de ‘Roche Courbe’ daal je af richting het bos. Volg de stapeltjes stenen, totdat je op een bospad terecht komt richting het oosten, naar de Pas de Floreal. Op de kruising met de paal met aanduidingen richting de ‘Pré de l’âne, Pas de Sierra en Pas de Floreal heeft u de keuze. Wilt u de kortste route dan gaat u naar de Pré de l’âne en richting ‘Pas de Sierra’. Wilt u nog een uitzichtpunt kies dan richting ‘Pas de Floreal’ en daarna richting ‘Pas de Sierra’. Bij de ‘Pas de Sierra’ gaat u weer hetzelfde pad terug naar beneden richting de ‘Col de la Chaudière’

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Jan Karsten

  Sabine,de wandeling gelopen op dinsdag 8 augustus. Kwa temperatuur kon het nog net,want na deze dag zou het 30+ graden worden. s Morgens om half 10 waren we op de parkeerplaats. Stond al stampvol,maar konden nog 1 vrij plekje vinden waarbij we geholpen werden door een vriendelijke Fransman. Uiteindelijk om 10 uur begonnen aan de wandeling. Bij Pas de Sierra dachten we al de top te hebben bereikt……maar moesten dus nog een stukje. Hebben uiteindelijk 2 toppen bereikt. Richting de laatste top zijn we weer richting Pas de Sierra gegaan. Geweldige wandeling met prachtige uitzichten. Waren om half 6 weer bij de auto…!! Moe maar voldaan. Moet zeggen dat dit echt wel een zware wandeling is. We zijn zelf ervaren wandelaars,en vonden deze bovengemiddeld zwaar,maar te doen. Neem genoeg te drinken mee….!!!

 2. Sabine

  Beste Johan, Neem van mij aan, je wilt daarboven nu niet zijn met je hond Er lopen 5 grote honden boven die waken over de kuddes op de weiden. Die zullen, op z’n zachts gezegd, niet vriendelijk reageren op jullie hond. De kuddes zijn er tussen 15 juni en 15 oktober, daarbuiten mogen de honden er wel komen, mits aangelijnd. Dit laatste is dan ter bescherming van de dieren in het bos. Het is namelijk beschermd natuurgebied.

 3. Johan

  geen honden toegestaan. zelfs niet aangelijnd. jammer

 4. Sabine

  Graag gedaan! Je moet er van uitgaan dat het op de top van de Veyou op 1589m een graad of 5 minder warm is. Laagjes dragen is het beste. De bewegwijzering is in principe overal goed en zeker op Les Trois Becs. Wel neem ik zelf altijd een beschrijving mee en minimaal de IGN-kaart. Je kan op Visorando (internet of app) de route vinden. Hele fijne app vind ik zelf. In het Frans maar op de app kan je de wandeling aanzetten en dan zie je of je de juiste route volgt. Overigens als je op een route dingen tegenkomt die niet kloppen is het goed om dat bij het Office de Tourisme door te geven of op https://sentinelles.sportsdenature.fr/. Fijne vakantie!

 5. Marcel

  Bedankt voor deze goede tip en mooie beschrijving. Wij zijn de 1e week van juli in de omgeving en willen een deel van deze wandeling doen, vanaf de parkeerplaats naar het uitzichtpunt en via pas de Siara naar de 1e top; le Veyou. We vragen ons af of het daar boven (erg) koud is in juli? Tot nu toe hebben wij gewoon onze zomerkleding aan tijdens wandelingen 🙂
  Is de bewegwijzering goed? Staat op de bordjes de benamingen zoals pas de Siara e.d.? We hebben in de Drome weleens een wandeling gedaan waarbij de wegwijzers hele andere benamingen aangaven dan wij verwachten 🙂

 6. Mieke

  Beste Sabine,

  super bedankt voor jouw tips, denk dat het de Auberge des Daupins zal worden, ideaal dat er een terrasje is 🙂

  Nogmaals heel erg bedankt! 🙂

  Groetjes

 7. Sabine

  Beste Mieke, Je kan het altijd proberen. Het is wel echt een wandeling waarbij je vrij steil omhoog moet lopen. Kinderen geven het dan snel op, maar jij kent jouw kinderen het best. En je kan tot het uitzichtpunt lopen en als het gaat doorlopen naar de Pas de Siera. Ik weet niet of je het bos van Saou al binnenin kent, maar ik zou met kinderen eerder naar de binnenkant van het bos rijden ede omgeving van de Auberge des Daupins verkennen. Het is daar vlak. Auberge des Daupins gaat begin juli open met een museum, exposities, receptie en een restaurantje met terras (!). Het heeft heel lang leeg gestaan en is in twee jaar gerstaureerd. Even terug naar de wandeling.In het bos kan je ook de wandeling ‘Les anciennes Fermes’ (zie artikel op het blog)doen. Veel minder hoogteverschil. Je hebt dan vanzelfsprekend niet de enorme uitzichten als bij Les Trois Becs.
  Een andere tip, niet in het bos, is de Vallon de Combeau, die ligt hoog maar is vrij vlak. Maar ja die ligt helemaal aan de andere kant boven CHatillon en Diois richting de Col de Menée (zie artikel op het blog). Dus dan ligt het er aan waar je verblijft. Je kan eventueel ook even bij een Office de Tourisme binnen lopen voor advies. fijne vakantie!

 8. Mieke

  Hallo,
  Wat een leuke blog! 🙂
  Even een vraagje: is de tocht vanaf de parking tot aan het uitzichtpunt te doen met 2 kinderen (8 en 11 jaar, absoluut geen doorwinterde wandelaars)? Of nog beter: zou de Pas de Siara te doen zijn denk u? Of heeft u toevallig tips? Wil dit al heel lang eens doen, maar als alleenstaande mama met 2 zoontjes mee is het wat zoeken 🙂
  Alvast bedankt
  Groetjes Mieke

 9. Tjarda

  Dit is een van mijn favorieten, het liefst bij mooi weer omdat dan het uitzicht zo prachtig is. En elke keer is het tóch weer anders.
  Tip: Doe deze wandeling niet in het weeken, dan is het druk op deze prachtige berg en ben je veel “bezig” met mensen te laten passeren.
  Wij lopen altijd de zelfde weg terug ná de laatste Bec, Roche Courbe,
  De weg door het bos terug is lang en voegt voor ons niets toe aan de wandeling. Maar dat is uiteraard persoonlijk.
  Het hele gebied “bois de Saou” is overigen prachtig. De wandeling Chapelle St Médard is ook prachtig.

 10. Sabine

  Dank voor je reactie, fijn voor anderen die de wandeling willen doen en Graag gedaan!

 11. Marcella

  Dank Sabine, gister was het mooi zonnig weer na een paar mindere dagen en hebben we een deel van deze tocht gelopen. Vanaf de parkeerplaats naar uitzichtpunt op 30 minuten en vervolgens via pas de siara naar de 1e to p; le veyou.
  1 uur en 3 kwartier heen en 1 uur en 1 kwartier terug. Boven op de top genoten van het prachtige uitzicht! Schitterend! De mist en wolken losten op eeenn we konden ver kijken. Onderweg zagen we ook nog 1 gier.
  Het is op deze manier wel alleen maar stijgen op de heenweg en dalen op de terugweg.
  Maar de route is mooi aangelegd
  Het is te wandelen. Je hoeft niet op handen en voeten te klauteren.
  We moesten alleen zoeken naar het pad bij het 1e uitzichtpunt. Maar blijkbaar moet je net voor de steenmannetjes rechts omhoog de rots op een vervolg de route daar.
  Dus niet voornij de steenmannetjes lopen!
  Prachtige route!
  Als we weer in de buurt zijn en meer tijd hebben, lopen we de route volledig. Dank voor je blog.

 12. Sabine

  Ja hoor dat kan, vriendelijke groetjes, Sabine

 13. Marcella

  Hoi kun je ook naar 1e top le veyou wandelen en dan gelijk terug wandelen naar de start?

 14. Sabine

  Wat leuk dat jullie laten weten hoe het is geweest. fijn ook voor de anderen om te lezen. Ik vind het het ook absoluut één van de mooiste wandelingen in de Drôme. Fijne vakantie verder!

 15. Sas

  Vandaag hebben wij deze wandeling gelopen. Absoluut de moeite waard. Veel hoogtemeters, maar nergens echt stijl, goed te doen voor iedereen met een redelijke conditie. Helaas was het een wat mindere dag qua weer. Goed te doen op de stukken in de luwte, bovenop was het echt koud, winderig en mistig. Vanaf de eerste top hadden we helaas geen uitzicht omdat die in de wolken lag. De Pas de Floreal voegde voor mij niets toe. Het is 20 minuten heen en 20 minuten terug en voegt niets toe qua uitzicht. Wandeling gevonden via dit blog, dank daarvoor! Het is 1 van de mooiste wandelingen die we in de Drome hebben gemaakt. Aanrader!!

 16. Sabine

  Beste Olivier, Hartelijk dank voor de reactie. Ik vraag me af of u het over de beschrijving op Drome-blog heeft want er staat duidelijk dat het hoogteverschil 1000 m is en dat het voor de ervaren wandelaar is. Ik heb het nergens over ‘gemiddeld’ en dat is de wandeling zeker niet. Voldoende water mee is een goede tip. Ik zal dat aan het artikel toevoegen. Het is overigens altijd aan te raden om op elke wandeling water mee te nemen, aangezien terrasjes onderweg zeldzaam zijn hier in de natuur 😉

 17. Olivier

  Gister deze route gelopen. 6 uur. Kijk goed naar het totale hoogteverschil! Bedenk dat dit stijl is. Naar boven en naar beneden. Ik vind de classificatie “moyen” misleidend. Staande op de 3e piek denk je “mooi, nu zijn we er”. Maar dan ben je pas op 1/3 van de totale afstand. Neem voldoende drinken mee!! Maar : prachtige uitzichten.

 18. Eigenaar-Sabine

  Dank Marcel voor de aanvulling! Veel natuurgebieden in de Drôme zijn niet of minder toegankelijk voor honden. Maar soms is het ook moeilijk om het allemaal uit elkaar te houden. Het is goed om bijvoorbeeld bij een plaatselijke office de tourisme één en ander na te vragen. De regels veranderen ook regelmatig ivm overlast van wolven op bepaalde plekken of omdat een weide het ene jaar wel en het andere jaar niet gebruikt wordt voor het grazen van de kuddes. Fijne vakantie verder!

 19. Marcel

  Vandaag Les Trois Becs willen lopen, maar daar aangekomen bleek dat honden (ook aangelijnd) niet toegestaan zijn van 15 juni t/m 15 oktober in verband met mogelijk agressieve honden van herders. Helaas geen wandeling. Misschien handig om te vermelden voor hondenbezitters

 20. Jeroen

  Vorige week deze route gelopen, prachtige uitzichten , zeer de moeite waard! Reken op ongeveer 6 uur lopen inclusief pauzes.
  ,Jeroen

Geef een reactie