Je bekijkt nu De bijzondere rotsformatie Les Claps, Luc-en-Diois

De bijzondere rotsformatie Les Claps, Luc-en-Diois

Vlak bij Luc-en-Diois kom je een natuurwonder tegen ‘Les Claps’. Les Claps is ontstaan doordat een rotsgedeelte, genaamd le rocher du grand papa, dat van de berg Pic-de-Luc in 1442 losliet en naar beneden stortte.

Het water van de rivier de Drôme wordt door de brokstukken volledig geblokkeerd en er vormden zich twee meren, het grote met een diepte van wel 70m en het kleine meer. In 1804 werd de blokkade uiteindelijk opgegeven zodat de rivier zijn koers weer kon vervolgen en er een weg kon worden aangelegd naar het verder op gelegen La-Bâtie-des-Fonds.

Het grote meer is veranderd in een grote vlakte met landbouw en het kleine meer bestaat nog steeds. Het is inmiddels een officieel beschermd gebied. In de zomer kan je hier heerlijk zwemmen en dompelen in het water. Verder is er paragliding vanaf de omliggende bergen en vind je hier rotsklimmers en een via ferrata. Bij de parkeerplaats van Les Claps zijn picknickplekken en in de zomer is er een barretje/snack geopend.

Dit bericht heeft 7 reacties

  1. Sabine

    Gewoon opgezocht Lo 🙂

  2. Vocoeg@gmail.com

    Hoe komt het dat jullie dar jaartal vd bergstorting zo goed weten?

    groet Lo van Ogtrop

  3. Peter Schoneveld

    deze zomer met mn dochter op de Drôme gekanoed. Tussen Espenel en Sailance zijn we gefotografeerd door een sportfotograaf. Heeft iemand deze ook gezien en onthouden op welke site de foto’s gepubliceerd worden?

    BVD

    Peter Schoneveld

  4. Sabine

    Dank voor het compliment en leuk dat jullie weer nieuwe dingen hebben ontdekt. Een fijne volgende vakantie! Sabine

  5. Tanja Helder

    Wat een leuke blog, wij kamperen al 20 jaar in de ‘Droomstreek’. Toch nog weer nieuwe ideeën opgedaan!

  6. Jenneke Bekers

    We hebben vandaag le Claps bezocht en ook de wandeling naar de waterval gedaan. Maar daarna zijn we beneden door de rivier gelopen tot we aan het einde bij een heel mooi stukje kwamen met een klein poeltje en waterval en grote rotsblokken. Erg mooi om te doen!

Geef een reactie