Je bekijkt nu La Cascade du Sapet, Les Nonières

La Cascade du Sapet, Les Nonières

Een leuke verrassing deze 20m hoge waterval even boven het gehuchtje Les Nonières in het beekje Saraymond. Les Nonières ligt in de gemeente Treschenu-Creyers aan de D120 de bijzonder mooie weg naar de Col de Menée. Een echte aanrader.

Je kan niet met de auto bij de waterval komen, maar de wandeling er naar toe is makkelijk. Je kan hier het water in, maar hou er rekening mee dat het water koud is en de zwemplek bij de waterval is niet erg groot.

Uitzicht op de weg terug

Beschrijving wandeling naar de waterval “La Cascade du Sapet: Vanaf het restaurant (prima eten) met bar loopt u even terug over de D120 in de richting van Menee. Tussen 2 huizen aan de linkerhand staat een bordje  met gele bordjes met aanduidingen van wandelingen en een roodwitte GR-aanduiding. Hier ga je links,  hou links aan en loop langs het water. Het pad gewoon aflopen. Er is geen hoogteverschil en het is ongeveer 1km lopen. (met dank aan Jacqueline Beijlen uit Die).

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Sabine

  Dank je Ada voor de aanvulling! Even voor de duidelijkheid Ada kwam vanuit het al aanrijden.

 2. Ada

  Ook na de droogte vd afgelopen maanden, is de cascade nog zeer de moeite waard. Wij hebben geparkeerd na het restaurant dat in de bocht vd weg in Les Nonnieres ligt en vervolgens rechtdoor gelopen tot aan een huis waar duidelijk staat dat het een privé pad is maar vlak daarvoor loopt er een weggetje rechts het bos in en dan bereik je de cascade van de andere kant. Via de hierboven in de blog aangegeven weg weer terug. Leuke makkelijk te lopen rondwandeling!

 3. Sabine

  Dank je Tirtsa, Het boek is inderdaad uitverkocht in Nederland en Belgie, zo bijzonder. Het is nog wel in de Drôme te verkrijgen op een aantal plaatsen.Voor jullie is het dichtst bij het office de tourisme van Saillans of Crest of op camping les Ramières in Sahune bij Cédric (onze zoon:)). Op het blog staat een artikel over de GR1 Gr 91 naar plateau de Glandasse, Chatillon-en-Diois, tweedaagse wandeltocht
  Een hele fijne vakantie!

 4. Tirtsa

  Leuk blog Sabine, we gaan deze zomer na een weekje embrun nog 2 weken naar Die. Heerlijk. Had leuk gevonden je boek nog te bemachtigen maar zie het nu net, denk te laat voor dit jaar…
  Ik wil dit jaar echt de glandasse op. Weet jij wat de beste route is? We zijn redelijk geoefende lopers.

 5. Theo Aalten

  Erg mooie plek,komende zomer gaan we weer die kant op,en altijd even de waterval bezoeken
  ‘Smorgens een beetje op tijd,het is er dan zo heerlijk rustig..
  Op mijn site staat nig een filmpje..
  Ps Sabine kijk uit naar je boek

Geef een reactie