Je bekijkt nu Hier ontspringt de rivier de Drôme

Hier ontspringt de rivier de Drôme

In La Bâtie des Fonds bevindt zich de bron, het ultieme beginpunt van de rivier de Drôme. Best wel bijzonder om daar te zijn vond ik toen ik het bezocht. Het ligt namelijk nog al afgelegen, maar er is wel aandacht besteed aan dit bijzondere plekje waar de Drôme ontspringt.

Het is tegenwoordig een beschermd gebied. En er is een wandelingetje uitgezet over vlonders om de geschiedenis van het dorp weer te geven en de verschillende waterbronnen te laten zien. Pas op, stap niet van de vlonders af, want er zijn hier adders !

Eind 1935 en tot het voorjaar 1936 waren er door hevige regenval namelijk verschillende aardverschuivingen die het lager gelegen gedeelte van het dorp hebben verwoest. Tijdens de wandeling kan je door kijkgaten zien hoe het er vroeger uit moet hebben gezien. Dat is heel bijzonder gedaan! De heuveltjes in het landschap zijn nog resten van de ruines van de verwoeste huizen. Hier en daar herken je nog een kozijn of een schoorsteen.

Er is ook een 6km wandeling naar het lager gelegen Valdrôme, waar in de zomer ook leuke sportieve activiteiten zijn te doen in het skigebiedje. In tegenoversgestelde richting 1km via de weg omhoog kan je met de auto of te voet naar het Lac de Carabès. Verder ligt bij Luc-en-Dios ‘Les Claps’ waar je leuk kan zwemmen tussen de rotsen.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Nettie

    Mooie route, mooie natuur

Geef een reactie