Je bekijkt nu Cirque d’Archiane (wandeling)

Cirque d’Archiane (wandeling)

Een mooie wandeling door een prachtige natuur naar de kom (Cirque) van Archiane. Het is heel afgelegen, maar in het gehuchtje is wel een heerlijk authentiek terrasje gerund door een ouder Frans echtpaar dat ook eigen gemaakte paté en confiture verkoopt. Daar moet je gewoon even iets drinken.

Parkeren: Op de parkeerplaats voor het gehuchtje Archiane. Dan te voet (200m) naar het gehuchtje.

Zwaarte: gemiddeld

Lengte: circa 5 km

Duur: 2,5 uur

Hoogteverschil: circa 300 m

Wandelkaart: IGN 3237 OT 1:25.000

De route
Vanaf Archiane (771m) loop je naar de eerste huizen via een kleine weg. Loop door het gehuchtje heen naar boven. De GR 93 volgen naar ‘carnets d’Archiane’ aangegeven op een routepaal (gele bovenkant). Neem het pad tussen bosjes doot omhoog totaan het kruipunt ‘l’Aubaise’ op 1005m. Hier verlaat je de GR die verder noordwaarts gaat naar de vlaktes van de Vercors. Je neemt het pad naar rechts en volgt een groen/gele markering. Het pad loopt om de onderkant van de rotsen van Archiane heen naar een uitzichtpunt (belvedère) op 1070m. Hier kun je mogelijk vale gieren zien. Doorlopen over het pad dat steeds verder de kom van de cirque d’Archiane in loopt. Het pad loopt uiteindelijk met een bocht naar rechts richting het zuiden en weer terug naar het gehuchtje Archiane.

Routekaartje
Hieronder vind je een routekaartje van de wandeling. Dit is een kaartje gemaakt door Drôme Tourisme en maakt onderdeel uit van ‘Les bons plans à pied’. Meerdere wandelingen in deze omgeving zijn te vinden op website van de Office du Tourisme van Die. Klik hier

archiane drome

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Ada

  Bedankt voor je reactie Sabine, jij kan er ook niets aan doen maar ik begrijp niet wat een aangelijnde hond kwaad zou kunnen in zo’n beschermd gebied. Maar ja, het is nu eenmaal zo. Wat ik vergat te vermelden, is dat ik een prachtige (kleine) cascade daar heb ontdekt (Ik moest mezelf met hond tenslotte vermaken terwijl mijn man de wandeling maakte). Aangekomen bij het paadje dat het bos ingaat, ga je linksaf (daar mag de hond wel komen) je loopt een paadje door een grasland en dan zie je een bordje cascade, een bruggetje over, nog een klein stukje doorlopen en dan kom je bij een prachtig verborgen pareltje!!

 2. Sabine

  Ha die Ada, het zit je niet mee hè. En inderdaad de hond is verboden omdat je in een beschermd gebied wilde gaan wandelen ‘La réserve naturelle des Hauts-Plateaux du Vercors’. Het ligt eraan wat voor beschermd gebied het is of ze honden aangelijnd toestaan ofwel ze verbieden. Hier is het verboden. Dat je eerder een bordje ziet dat je hond aangelijnd mee kan, is dan op het stukje tot je het beschermde gebied in gaat. Het gaat te ver om alle soorten beschermde gebieden hier te behandelen, maar om een voorbeeld te geven : In het bos van Saoû dat een beschermd gebied is met de aanduiding Espace Naturel Sensible (ENS) mogen de honden aangelijnd mee met uitzondering van Les Trois Becs tussen 15 juni tot 15 september omdat daar in die periode kuddes lopen.

 3. Ada

  Voor de mensen mét hond: in het dorp Archiane staat een infobord waarop staat dat honden aangelijnd mee mogen dus wij vol goede moed op pad. Tot je bij het paadje komt waar je het bos ingaat! Daar staat ineens een bord dat honden, ook aangelijnd, niet welkom zijn. Helaas ben ik teruggelopen met hond en heeft mijn man de wandeling alleen gemaakt. Heel jammer want het is hier echt prachtig!!!
  Er stond overigens niets vermeld over kuddes met de bijbehorende pattous dus waarom de hond niet mee mag dan, snap ik niet !

 4. Sabine

  Danke Stéphanie für die freundlichen Wörter und viel Glück in die Drôme! Herzliche Grüsse, Sabine

 5. stephanie Zobrist

  Liebe Sabine Toll dein Blog. Wir haben uns vor 9 Jahren in die Drome verliebt. Seither sind wir mindestens 4x jährlich hier. Meine Freundin wohnt in Grignan bei ihr konnten wir sein. Mittlerweile haben wir auch ein mittelalterliches altes Haus gekauft und sind am renovieren. in einigen Monaten sind wir pensioniert und werden dann endlich für Monate in Frankreich leben können. Herrlich… Auf deinem Blog finde ich viele tolle Ausflugsziele und Wanderwege. Hättest du nicht schon ein Buch geschrieben hätte ich es gemacht. Diese Gegend ist einfach traumhaft schön, spannend und die Natur haut mich einfach um.Also lieben Dank für deinen Blog ich werde ihn immer wieder besuchen
  Liebe Grüsse Stephanie

Geef een antwoord