Je bekijkt nu De heilige route Drôme les Collines (auto)

De heilige route Drôme les Collines (auto)

Deze autoroute neemt je mee langs mooie landschappen en mooie gebouwen en atracties. Het wordt niet voor niets de heilige route genoemd, maar als je liever geniet van het landschap en de omgeving dan kom je ook heel goed aan je trekken. En met kinderen is deze route ook prima te doen want je komt langs het ideale paleis van postbode Cheval, een boomklimpark en langs een zwemmeer.

Onderstaand verschillende tips waarbij we in Romans-sur-Isère beginnen richting St. Donat-sur-l’Herbasse.

Romans-sur Isère: Een prachtig stadje met een middeleeuwse kern aan de rivier de Isère. Leuke winkelstraatjes en Romans is de hoofdstand van de luxe schoenenindustrie. Het internationale museum van de schoen vind je hier en in Romans wordt nog steeds ambachtelijk schoenen gemaakt. Verder vind je hier een mooie kerk ‘la Collégiale St. Barnard

Mours-St-Eusebe: Hier vind je het museum van de heilige kunst. Klik hier voor de website

Peyrins: Voor wie van avontuur houdt is hier een boomklimpark (in het bos van Ussiaux)

St-Donat-sur-l’Herbasse: te zien het Palais Delphinal, de kapel van de bischoppen (la Chapelle des Eveques) en het klooster van de Collegiale Kerk. Leuke lunchplek: Chez Theo, Restaurant les Voyageurs in het centrum met mooi terras.

Lac de Champos: een zwemmeer met allerlei atracties zoals waterfietsen. Klik hier voor meer info.

Barthenay: Romaans kerkje

Le Grand Serre: de markthallen (Les Halles) uit de 9e eeuw

Chateauneuf-de-Galaure: Het geboortehuis van Marthe Robin. (Ze leefde van 1902 tot 1981. Ze was op 16 jarige leeftijd door ziekte verlamd. Volgens de mythe kreeg ze de keus van god, of overlijden of blijven leven en haar hele leven moeten lijden en zich in dienst stellen van de medemens. Ze koos voor het laatste en was voor haar verdere leven aan bed gekluisterd. Niettemin zal ze in 50 jaar ruim 100.00 mensen waaronder ook beroemdheden, aan haar bed ontvangen naar wie ze luistert en wie ze adviezen en hoop zal geven. Momenteel loopt er in Rome de aanvraag om haar heilig te verklaren. De kleine donkere kamer waar ze iedereen ontving is te bezoeken.)

Hauterives: Het ideale paleis van postbode Cheval. Klik hier voor meer informatie. En het groene labyrinth. 4 ha doolhoven: duizenden struiken vormen spiralen, impasses en romatische paadjes. Klik hier voor meer informatie

Miribel: Romaans kerkje

Montmiral: Romaans kerkje

De routekaart:

routekaart drome

 

Print Friendly, PDF & Email

Dit bericht heeft één reactie

 1. marc van kerckhove

  Dag Sabine,
  La Drome des Collines heb ik enkele jaren geleden ontdekt voor ik wist dat die streek zo heette. Ik vertrok dan meestal vanuit Saint Vallier zo richting Romans sur Isère maar dan langs de hele kleine baantjes en met een grote circel. Ik vind het ook een prachtige streek om eens rustig met de wagen door te rijden. Zalige vredige landschappen. Vorige week heb ik een goede website ontdekt met 154 beschrijvingen van trektochten of wandelingen in de Vercors en de Drome : even googlen : iti Rando sud est ; met foto’s en kaarten; zeer interessant, toch voor de serieuse wandelaar. Wel in het frans natuurlijk .
  Ik kijk al uit om deze zomer terug deze streek te verkennen.
  Gelukkig hoef je daar geen bomaanslagen te vrezen zoals hier vandaan in Brussel.

  Groeten,

  Marc

Geef een reactie