Je bekijkt nu Internationaal schoenenmuseum, Romans-sur-Isère

Internationaal schoenenmuseum, Romans-sur-Isère

musee-romans-3Voor wie van schoenen houdt is het internationale schoenenmuseum een must. Het museum laat je de schoen opnieuw ontdekken en is bovendien gevestigd in een prachtig oud klooster. In de mooie ruimtes worden verschillende soorten schoenen tentoongesteld. Van oude tot nieuwe schoenen, van klasmusee-romanssiek tot extravagant en exotiek. De stad Romans is van oudsher bekend om de leerbewekering en de schoenenindustrie. je vindt in Romans dan ook nog steeds ambachtelijke schoenenfabriekjes.

musee-romans-2Elke zaterdag en zondag zijn er tussen 14.00 uur en 18.00 uur demonstraties van schoenmakers.

 

Nog tot 25 oktober 2016 is er de Expositie “Rivat, bien chaussé, bien joué !”
Jacky Rivat, een schoenenmaker en fanatiek sporter, gebruikte al zijn kennis en ervaring van 1958 tot 1998 om binnen zijn eigen onderneming schoenen te ontwikkelen. Eén van zijn uitvindingen was in 1984 een musee-romans-rivatvoetbalschoen die je aan de zijkant vast kan strikken waardoor de schoen een betere grip op de bal had.  Verder heeft hij innovaties ontwikkeld voor de rugby, het wielrennen en de boxsport. Deze expositie geeft een goed beeld van een combinatie van sport en techniek ten behoeve van sporters die op zoek zijn naar steeds betere prestaties.

Openingstijden (2016): elke dag behalve zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur (in juli en augustus tot 18.00 uur. Op zondag open van 14.30 uur tot 18.00 uur. Gesloten de eerste twee weken van januari.

musee-romans-1Entreekosten (2016)
Volwassenen: 6 euros
Kinderen tot 18 jaar gratis
Studenten: 3 euro
Elke eerste zondag van de maand gratis entree voor iedereen (niet in juli en augustus)

Audiogids in het Nederlands! 2,50 euros

Website (ook in het Engels): museum

Musée International de la chaussure, Rue Bistour, 26100 Romans-sur-Isère

Geef een reactie