Je bekijkt nu Rond de rivier de l’Eygues (auto, fiets)

Rond de rivier de l’Eygues (auto, fiets)

Eygues, DrômeMooie route. Twee cols van 990m rond de gorges van de rivier de l’Eygues. Prachtige kleine weggetjes in een kalkachtig landschap. Aan het eind een mooie afdaling vergezeld door de gieren. Je komt langs het zwemmeer Pas des Ondes.

Afstand: 64 km

Hoogteverschil: 1544 m

Vertrekpunt: Sahune

Niveau voor de fiets: pittig

Vanuit Sahune rijdt u via de D94 naar Curnier, waar u de brug overgaat richting St. Jalle de D64. Bij St. Jalle Saint Jalle, Drome(terrasje en restaurantje) neemt u de D568 in de richting van Remuzat ( de weg wordt nu steeds smaller) en vervolgens de D162 richting Remuzat en de D94 richting Remuzat. Bij Remuzat (restaurantje en bezoekerscentrum Gieren) neemt je de D61 richting Cornillon en het meer Pas des Ondes. Na het meer slaat je links af de D173 op. Tot Berlieres is de weg breed genoeg voor 2 auto”s. Onderweg zie je mooie lavendelvelden (eind juni tot begin augustus). Neem na Berlieres de D570 naar Les Barnouins. Hier wordt de weg echt smaller en je moet hier goed uitkijken voor tegenliggers. Links van je ziet je prachtige kloven. Je rijdt via Villerperdrix naar de D94 en vandaar  weer naar Sahune. Lekker eten kan je bij Ferme auberge Le Moulin du Chateau in Villeperdrix.

(met dank aan Lian Krosse voor de deze tip)

U kunt de GPS-track downloaden door op de link te klinken op de kaart hieronder (téléchargement GPS)

Print Friendly, PDF & Email

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Sabine

  Leuk Nicole en een hele fijne vakantie. Mochten jullie na de vakantie tips hebben dan hoor ik het graag! Sabine

 2. nicole

  deze zomer logeren we drie weken in sahune we zullen je tips goed kunnen gebruiken!

 3. Margriet de Bruijn

  Hoi Sabine,
  Wij hebben je boek in Saou gekocht. We komen al vele jaren in het gebied, maar via jouw boek hebben we veel nieuwe plekjes ontdekt. Heldere tekst en prachtige foto’s. In de herfst komen we zeker bij jullie langs. Succes met de verkoop. Margriet

 4. Sabine

  Hoi Jurgen, Er was die dag inderdaad veel belangstelling voor het boek. In de rechterkolom op het blog zie je een kader van bol.com. als je daar op het boek klikt dan kan je het bestellen via Bol. Doordat je klikt en aanschaft via het kader help je mij het blog in de lucht te houden. Koop je het boek liever ter plekke, kijk dan voordat je weer op vakantie gaat even op de pagina van het boek: https://drome-blog.nl/mijn-boek-verrassende-drome/. Daar staat dan waar je in de Drôme het boek kan kopen en die pagina pas ik regelmatig aan. Vriendelijke groetjes, Sabine

 5. Jurgen

  Hey Sabine,

  Je was al zo druk aan de praat. Verkoop je je boekje ook via je site? Wellicht gaan we
  Volgend jaar terug en dan is dat leuk ter voorbereiding.

  Groet

  Jurgen

 6. Sabine

  Graag gedaan Jurgen! Volgende keer even stoppen hoor 😉

 7. Jurgen

  Beste Sabine,

  Vanmorgen thuis van vakantie gekomen uit le Poet Laval. Vorige week deze route gereden en is inderdaad een mooie route. Naar boven bij Saint May was een leuke en noet alledaagse autorit. Het uitzicht en de gieren waren fantastisch. Bedankt voor de tips op je Blog. We hebben je gezien op de markt van Dieulefit in het voorbij lopen maar hadden nog niet helder dat jij hè was van je site. Succes verder met je boekje en je blog’s.

  Vriendelijke groet

  Jurgen

Geef een reactie