Je bekijkt nu Plateau d’Ambel, Vercors (wandeling)

Plateau d’Ambel, Vercors (wandeling)

In de Vercors kan je prachtig wandelen en deze wandeling naar de Tête de la Dame bewijst dat maar weer eens.

In het najaar is de wandeling te combineren met de burlende herten want er zijn twee uitkijkposten in de buurt. Zie het artikel over de burlende herten.

Als je vanaf Chabeuil de Vercors binnen rijdt dan kom je voor het Plateau d’Ambel langs de Col de la Bataille met prachtige vergezichten. De wandeling begint bij de Refuge de Gardol langs de D199.

Duur 5.25 uur – Afstand 10.39km – Hoogteverschil 868m – Hoogste punt 1499m – Laagste punt 649m – moeilijkheidsgraad gemiddeld –  Vertrekpunt 44.852129° / E 5.218859° –IGN kaart 3136ET, 3136SB, 3137OT

Je loopt eerst naar de refuge d’Ambel en vervolgens volg je de bordjes naar de Croix d’ambel en daarna Tête de la Dame. Vervolgens via de wit/rode stippellijn weer terug en de GR 93 naar de Refuge d’Ambel en Refuge de Gardol.

Loop je in het begin nog door een bos, eenmaal bovenaan de rand heb je uitzicht naar alle kanten. Ter hoogte van de GR93 op de terugweg kom je pas weer in het bos.

Zorg er wel voor dat je de wandeling bij goed weer doet en als er niet te veel wind staat want daar kan je flink last van krijgen. Als je geluk hebt kom je een ecogarde tegen, een boswachter die je alles kan vertellen over het gebied. Ze rijden rond op elektrische mountainbikes of je vindt hem in de Refuge de Gardol. Ze spreken engels!

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Sabine

    Beste Elise, Dank je wel voor het compliment. Ik heb wat extra informatie toegevoegd onder het routekaartje, dan kan je beter zien hoe zwaar de wandeling is. Of deze wandeling geschikt is met kinderen hangt helemaal af van hoe oud ze zijn en hoe sportief, maar het is echt een flinke wandeling met behoorlijk wat hoogteverschil (voor deze omgeving). Fijne vakantie!

  2. Elise

    Hoi,

    Wat een mooie site! Kun jij mij vertellen hoe lang deze wandeling is en of hij geschikt is om met kinderen te lopen?

Geef een reactie