Je bekijkt nu Mooie wandeling in de Vercors bij Peyrus

Mooie wandeling in de Vercors bij Peyrus

Peyrus 2Mooie stevige wandeling met prachtig uitzicht. Ik heb deze wandeling deze winter gedaan en toen lag er boven sneeuw dus dan is het even op passen. Aan de oostkant van Peyrus begint deze mooie wandeling.

Niveau: gemiddeld
Duur: 5 uur
Hoogteverschil: 495 m
Beginpunt: 410 m
Wandelkaart: IGN: 3138OT
Markering: rood/witte en gele streepjes en richtingpaaltjes met een gele bovenkant.
Parkeren: Les Chicas (zie hieronder)

Routebeschrijving:

Op de D68 (route des Limouches) bij de routepaal Pont de la Pierre, hoogte 410m ga je het weggetje les Chicas oostwaarts in. Je kan hier de auto parkeren en de wit/rode streepjes van de GR volgen, maar je kan ook een stukje doorrijden en hoger op het weggetje parkeren. Bij routepaal les Chicats (470m) begint dan de wandeling. Je neemt het paadje rechts omhoog met de wit/rode strepen. Je komt weer op een weggetje en loopt recht door. Bij de routepaal Vachères 560m ga je paadje op. Je gaat hier richting Pas de Touet (2.2 km hoogteverschil 495m). De klim naar boven duurt 1.5 a 2 uur. Boven aangekomen neem je het paadje naar links langs de bovenkant van de rotsen. Hier prachtig uitzicht. Er zijn hier geen streepjes of andere bewegwijzering. Je blijft richting het noorden lopen. Volg zo veel mogelijk de rand langs  3 antennes en betonnen huisjes. Af en toe moet je iets van de rand afwijken en rond bosjes lopen en over afrasteringen (voor de koeien). Aan je rechterhand zie je iets lager een aantal agrarische schuren liggen  Je loopt langs de rand door circa 20 a 30 min. Tot Pas de St Vincent. Je komt nu bij een pad dat naar beneden loopt. Hier staat een officieel routepaaltje (zie foto).Peyrus 4

Variant: Als je voor de routepaal staat en achter je kijkt zie je een kruis. Hier kan je naar toe lopen. Het is 200m hoogteverschil en er is geen uitgezet pad, maar de weg heen en terug is makkelijk te vinden.
Tip: Loop eerst een stukje over de vlakte rechts van de heuvel alvorens naar links af te buigen richting het
kruis.
Bij de routepaal St Vincent neem je het pad naar beneden. Het pad loopt eerst heel mooi tussen de rotsen door. Het is tot het eind van de wandeling nu nog één uur. Bij kruisingen steeds links blijven.Na een blauw bord P kom je uit bij een veld. Dit links volgen. Mooi uitzicht naar rechts. Aan het eind van het veld het pad blijven volgen.
In een bocht naar links rechtdoor langs het veld geel/rode markering. links zicht op heuvels. Eind van het veld loopt het paadje het bos in. Doorlopen tot vr4md links aanhouden weer pad met rood/gele markering aanhouden. Je komt nu weer terug bij het vertrekpunt routepaal Vacheres 560m. Afdalen via de Chemin de Drogue. In de bocht rechtdoor paadje op wit/rode strepen. Terug naar les chichats 470m.

Geef een reactie