Je bekijkt nu Muurtjes met kunst, Poët-Celard (wandeling) 2/3

Muurtjes met kunst, Poët-Celard (wandeling) 2/3

Les Murets d’Art is een kunstproject van een aantal kunstenaars uit Saoû. Een combinatie van natuur en kunst, waarbij ze gebruik maken van de oude stenen muurtjes die je her en der in het landschap aantreft.

Sandrine Reynaud de initiatiefneemster van het project zou graag een hele route aanleggen van Saoû naar Aragon in Spanje. In 2016 zijn er op twee plekken muurtjes met kunst ingericht. Bij Saoû (zie artikel elders op het blog) en bij Poët-Celard.

kunst wandeling Poët Celard

Je kan op twee manieren bij les Murets d’Arts bij Poët-Celard komen. Via een kleine wandeling vanaf beneden of vanaf boven vanaf het kasteel van Poët-Celard. Bovendien in het kasteel ook een bezoekje waard (je hebt toegang tot de binnenplaats met prachtig uitzicht over de omgeving) en in het seizoen is er een bar met terras geopendwandeling poet celard.

Print Friendly, PDF & Email

 

  1. wandeling vanaf beneden (circa 1.15 uur heen en terug).

Bij deze wandeling moet je flink omhoog wandelen. Je overbrugt ongeveer 200m hoogteverschil. Voor goede wandelaars is het prima te doen. Ben je iets minder van het klimmen neem dan de variant vanaf het kasteel die is minder lang (zie hieronder)

Ten noorden van Bourdeaux neem je de D538 na 4 km zie je aan je linkerkant een ijzeren brug en een weggetje richting Poët-Celard. Kom je vanuit Saoû dan neem je ten zuiden van Saoû de D538 en zie je na 6 km aan je rechterhand de ijzeren brug en een weggetje richting Pwandeling Poët Celardoët Celard.

Je gaat de brug over en na ongeveer 300 m zie je een kleine splitsing. Je gaat hier rechts en je ziet direct voor je links van de weg een stenen gebouwtje. Daar parkeer je, want hier begint de wandeling naar boven. Dit gebouwtje is een oude duiventil (Pigeonnier). Je loopt direct na het gebouwtje links het wandelpad in. Neem de tweede afslag rechts en je begint de wandeling naar boven. Je loopt door bosachtig gebied en ongeveer halverwege zie je ook een aantal muurtjes. De kunstobjecten vind je onderweg als je ongeveer op vier/vijfde van de wandeling bent (Goed kijken, want wij misten ze in eerste instantie, ze gaan bijna geheel op in de natuur). Je kan vervolgens doorlopen naar het kasteel en het kasteel en het dropjes bezoeken. De bar is alleen open in het seizoen, dus pas op dat je wat water bij je hebt voor het geval dat. Er zijn verder geen winkels of restaurantjes in Poët-Celard want het is vrij klein. Wel mooie huizen en een prachtig uitzicht over de omgeving. Je loopt weer via dezelfde weg terug.

2. Wandeling vanaf boven (25 minuten heen en terug)

Wil je liever iets minder wandelen dan kan je de korte route nemen. Zie routebeschrijving tot de ijzeren brug hierboven. Je gaat de brug over en volgt de borden naar boven naar Poët-Celard. Boven aangekomen kan je parkeren tegenover de Marie. Loop de straat in met de Marie aan je rechterhand. Iets verder links zie je de oude wasbak (lavoir). Tegenover de lavoir ga je rechts het straatje in. Dit straatje loop je helemaal uit. (Als je net buiten het dorpje bent, zie je en weggetje links omhoog met verboden voor ombevoegden en rechts loopt het weggetje naar beneden naar een boerderij en komt dan op de weg uit. ) Op dit punt ga je rechtdoor een wandelpad op. Dit loop je naar beneden totdat je na circa 10 minuten de muurtjes met kunst tegenkomt (Goed kijken, want wij misten ze in eerste instantie. Ze gaan bijna geheel op in de natuur). Je loopt dezelfde weg weer terug en kan het kasteel bezoeken met de bar die in het seizoen open is.

 

Geef een reactie