Je bekijkt nu Muurtjes met kunst, Saoû, 1/3 (wandeling of auto)

Muurtjes met kunst, Saoû, 1/3 (wandeling of auto)

Les Murets d’Arts is een project van een aantal kunstenaars uit Saoû. Het idée is ontwikkeld door Sandrine Reynaud een beeldhouwster uit Saoû.

Het idee is om gebruik makend van de natuur de kunst tot zijn recht te laten komen. Hiervoor worden de stenen muurtjes gebruikt die je her en der aantreft langs een pad of in de weilanden en op de hellingen om erosie tegen te gaan. Deze prachtige muurtjes bieden een mooie ondergrond voor het tentoonstellen van kunst, zo is de gedachte.

De kunst zal langszaam op gaan in de natuur en ook onderhevig zijn aan verandering door de invloeden van het weer. Zo zal iemand die de muurtjes verschillende malen bezoekt, volgens de kunstenaars, altijd iets anders zien.

Sandrine Reynaud

De wenst van Sandrine Reynaud is om langs allerlei wandelpaden kunst ten toon te stellen en het liefst van Saoû tot Aragon in Spanje, waar Sandrine een tijd heeft gewoond. Het doel is dus ook om dit langs langeafstandspaden te doen.

Adelaïde

In 2016 zijn er langs twee wandelpaden kunst geplaatst. Bij Saoû en bij Poët-Celard. In de buurt van beiden kan je een wandeling van ongeveer één uur tot twee uur maken, afhankelijk van de gekozen route. Het is ook via een wandeling van een dag mogelijk om beide plekken te bezoeken.

Marie-Claude Bernard

Hier beschrijf ik de wandeling bij Saoû en in andere artikelen kom ik terug op de wandeling bij Poët-Celard en de dagwandeling tussen beiden.

Hoe vind je de muurtjes bij Saoû

Print Friendly, PDF & Email

Er zijn drie mogelijkheden:

  1. Je loopt er in circa 20 minuten direct heen vanuit Saoû
  2. Je loopt de uitgezette wandeling ‘Entre Roc en Estang’ die je hier vindt en dan kom je er bijna langs. (1,15 uur en 20 minuten)
  3. Met de auto (10 minuten)

1. Direct vanuit Saoû (40 minuten = 2 x 20 minuten)

Je neemt de Rue de L’Oume, die vind je tegenover de school en de mairie (bruggetje over). Aan het eind bij het kruis ga je links af. NIET de verharde weg op, maar een klein wandelpaadje dat direct bij het kruis links achter een huis langs omhoog loopt. Je komt bij een verharde weg aan en gaat rechts af de weg op. Deze weg loopt verder omhoog. Even verder aan je linkerhand heb je de ‘Roc’ met een paar huizen. Je loopt gewoon door. Totdat na circa 500m de weg een bocht neemt naar links. In de bocht staat een brievenbus en een bordje dat links aangeeft richting ‘Domaine du Roc’. Hier ga je rechtdoor en verlaat je dus de verharde weg. Je blijft rechtdoor lopen een paadje op en na 50m loop je het pad met de muurtjes met kunst op. Je hebt dan aan je linkerhand een landbouwveld. Op het eerste muurtje staat een groot blauw rond vlak geschilderd. Je loopt terug via dezelfde weg.

2. Via de uitgezette wandeling ‘Entre Roc et Estang’ (verlengd de wandeling met ongeveer 20 minuten)

Klik hier voor beschrijving van de wandeling (1,15 uur). Op het punt in de beschrijving waar staat. (vanaf hier volg je de beschrijving van de ‘murets d’art’) vervolg je de weg als volgt: Bij de verharde weg aangekomen ga je links af. De weg neemt een bocht naar beneden en even verderop een volgende bocht naar rechts richting Saoû. In deze bocht staat een brievenbus en een bordje met daarop ‘Domaine du Roc’. In deze bocht gaat u linksaf een onverhard weggetje op. Dit gaat rechtdoor over in een pad langs een akkerbouwveld dat je aan je linkerhand ziet. Hier beginnen de muurtjes met kunst.

Vlak voordat je van de wandeling ‘Entre Roc et Estang’ afwijkt kan je links aan de overkant van het veld de grote blauwe stip zien.

3. Met de Auto

Vanuit Saou rij je richting het bos van Saoû (D70). Net buiten Saoû bij het bordje ‘Domaine du Roc’ rechtsaf, ga je rechtsaf en volg je de bordjes Domaine du Roc. Bij het bordje aangekomen met daarnaast de brievenbus ga je NIET linksaf, maar rechtdoor. De weg wordt hier onverhard. Hier parkeer je. Vervolgens loop je rechtdoor een wandelpaadje op (20m) met aan je linkerhand een akkerbouwveld. Hier beginnen de muurtjes.

Geef een reactie