Je bekijkt nu Poët-Celard en zijn kasteel

Poët-Celard en zijn kasteel

Poët-Celard is een klein dorpje op de top van een heuvel. Minder bekend dan Poët-Laval, maar ook leuk voor een korte stop. Vooral het kasteel van Poët-Celard is bekend.

Het ligt boven het dorpje en de huizen zijn er omheen gebouwd. Het kasteel is onlangs volledig gerenoveerd en wordt in het voor en najaar veel gebruikt voor feesten en bruiloften. In het hoogseizoen vind je hier in de kapel van het kasteel Eureka een doe-museum met verschillende bouwtechnieken. In de winter zijn er veel culturele avonden met theater en muziek.

Beneden aan het dorpje kan de de auto parkeren en helemaal doorlopen naar het kasteel. Dwandeling Poët Celarde binnenplaats van het kasteel is vrij toegankelijk en je hebt er een mooi uitzicht over de omgeving. In juli en augustus is er een bar met terras open.

Verder liggen er een aantal mooie middeleeuwse huizen in het dorp. Een mooie wasgelegenheid beneden en vlak onder het kasteel een kerkje.

Vanaf hier kan je de wandeling le Bois de Vache (2,5 uur) doen, waarvan een beschrijving (ook in het Engels bij het OT van Bourdeaux). Ook vind je hier muurtjes met kunst. Zie hier voor de beschrijving.

 

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Eigenaar-Sabine

    Beste Piet, hartelijk dank voor jullie vriendelijke reactie. Het is erg leuk om te horen dat mensen echt wat aan de site hebben. Een hele fijne vakantie gewenst!

    Sabine

  2. Piet

    Hallo Sabine,

    dankjewel voor deze mooie blog. Wij plannen deze zomer een reis vanaf de Indre (waar wij wonen) naar Italië en we rijden graag via binnen weggetjes en mooie steden en dorpjes. We passeren de Drome en zijn daarom erg blij met jouw tips!

Geef een reactie