Je bekijkt nu Het middeleeuwse Crest

Het middeleeuwse Crest

Dit dorp langs de Drôme is met name bekend om zijn vestingsstoren waar ik elders op dit blog al over schreef. De toren maakt deel uit van een middeleeuws gedeelte waar het leuk rondwandelen is. Bij de VVV zijn voor dit gedeelte een paar rondwandelingen in het Nederlands beschikbaar.

Crest heeft een aardige winkelstraat waar o.a. een winkel met heerlijke chocola ‘Façon Chocolat’ met een

klein museum achter de winkel. In het voor- en naseizoen kan Crest wat stil aandoen. Bezoek Crest dan op dinsdag-of zaterdagochtend tijdens de markt, dan is het er een stuk drukker. De terrasjes zijn gezellig bezet en muzikanten spelen een vrolijk deuntje. De grote weekmarkt op zaterdagochtend is in het zomerseizoen ook echt de moeite waard. Doe vooral, als u hem ziet, de hartelijke groeten aan bakker Thierry Reynard die zijn brood op die markt verkoopt. Hij bakt zijn brood nog in een originele stenen broodoven.

Even een klein hapje eten? Dan is een crêpe-je bij ‘La Tour de Crêpes’ over de brug aan de zuidkant van de Drôme een aanrader. Een lekker broodje vind je bij de bakker die in het gebouw van het station zit. Je kan makkelijk bij de rivier komen en er in zwemmen, maar leuke luierplekjes vind je meer stroomopwaarts tussen Crest en Saillans. (Zie je een aantal auto’s langs de weg staan, dan kan je daar bij een leuk plekje langs het water komen).

Geef een reactie