Je bekijkt nu Naar Dieulefit voor de keramiek

Naar Dieulefit voor de keramiek

Dieulefit betekent letterlijk: door god geschapen. Het dorp staat vooral bekend om zijn pottenbakkers. Als je het dorp binnenrijdt kan je een rotonde tegenkomen vol met kleurig keramiek. Bij de VVV is een plattegrond verkrijgbaar met alle pottenbakkers en hun ateliers. Daar vind je ook de meest recente info over wie demonstraties en workshops geeft. Eén keer in de twee jaar wordt hier met Pinksteren de Marché des Potiers gehouden. Je moet er een selectie procedure doorlopen om te mogen exposeren. In juli en augustus zijn er op dinsdagochtend pottenbakdemonstraties voor het Office du Tourisme.

Vanaf de VVV is er een kleine rondwandeling door het oude Middeleeuwse gedeelte. Een Nederlandse beschrijving is te verkrijgen bij de VVV. Magali en Aline helpen je graag.

Verder is de markt in Dieulefit op vrijdag erg leuk, met name van juni tot half september, dan strekt hij zich uit van de parkeerplaats voor het verzorgingstehuis ‘hôpital’ via de brug tot de hele Rue du Bourg (de voetgangerszone). Onze buurman Laurent verkoopt daar zijn eigen geitenkaasjes. Hij is geitenboer en heeft een 50-tal geiten die allemaal een eigen naam hebben! Verder is er ook een Ierse mevrouw die heerlijke eigen gebakken gebakjes en brood verkoopt op de markt.

Daarnaast zijn er op de vrijdag een aantal tweedehands winkeltjes open van verschillende stichtingen (op de hoek bij de brug meubels, naast de VVV vind je kleding, en in de Rue du Boug ook nog twee winkels aan de linkerkant komend van de VVV).

Restaurants: Le Coquelicot (klein sfeervol), Drôme des Couleurs (goed vlees, canadese kok), Un coeur pour deux, Vegetiliaans (italiaans en vegetarisch) gerund door een Italiaan.

Tip van Cobi en Hans voor de lunch: Pub le Bureau, de croque Monsieur geserveerd met worstje, ei en frietjes en heerlijke salades.

Ligging Dieulefit

Geef een reactie