Je bekijkt nu Wandeling in Bos van Saoû: ‘Les anciennes fermes’

Wandeling in Bos van Saoû: ‘Les anciennes fermes’

Saou DromeEen aangename kleine wandeling door het bos van Saoû van 1,5 uur langs ruines van boerderijen. Ik loop deze wandeling graag want je loopt niet de hele tijd tussen de bomen, maar ook langs weilanden en je hebt regelmatig uitzicht op de omgeving.

Print Friendly, PDF & Email

Het begin van de wandeling is bij de parkeerplaats ‘Les sables blancs’ in het bos van Saoû. U loopt van aanwijzingspaal naar aanwijzingspaal.

Lengte: 3,8 km

Duur: 1.30 uur

Hoogteverschil: +55m

Wandelkaart: IGN 3138 OT 1:25.000

Steek vanaf de parkeeplaats de weg over richting de slagboom. Daar staat een paaltje met de plaatsaanduiding Les Sables Blancs. U loopt iets door omhoog en komt bij de paal ‘ la Prade’. U gaat nu richting ‘virage Raillon’ via de onverharde weg. Bij de paal ‘Virage Raillon’ gaat u links richting ‘Ferme Fuoc’. Voor de ruine staat de paal ‘Ferme Fuoc’ (pas op de ruine niet betreden ivm instortingsgevaar. Hier loopt u het onverharde pad af naar beneden. Bij de kruising gaat u linksaf (aanduiding oranje stippen) tot de kruising ‘Quatre Chemins’. Bij de paal ‘Les Abeilles’ doorlopen richting paal ‘La Prade’ en vervolgens rechtsaf naar paal ‘Les Sables Blancs’.

wandeling saou

Geef een reactie