Je bekijkt nu Het bos van Saoû (mountainbike)

Het bos van Saoû (mountainbike)

Mountainbike Bos van Saou DromeEen vrij eenvoudige mountainbike route door het bos van Saoû over niet al te moeilijke paden en wegen. De route is voornamelijk in de schaduw. Het startpunt is het dorpje Saoû.

Niveau: makkelijk

Lengte: 14, 8 km ongeveer 1,5 uur

hoogteverschil: cica 490 m

Startpunt: Place du Picodon (marie- école)

Hieronder de kaart van de route. U kunt de GPS-file downloaden die tussen het kaartje en de grafiek in staat (Téléchargement GPS)

 

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Sabine

  Beste Ginette, Dank je voor de leuke reactie. Heb inderdaad lang getwijfeld over het toevoegen van het paadje bij Chute de La Druise. Er staat ook een bord verboden toegang, dus ik heb het uiteindelijk toch maar niet vermeld. Maar ik laat het in je reactie staan. Wel belangrijk om dit dan niet met kleine kinderen te doen (ik krijg al kippevel bij het idee). Groetjes en dat je nog jaren mag genieten van jullie mooie plekje in de Ardèche. Sabine

 2. Ginette v.d. Kruk

  Wat een fijne en overzichtelijke site. Jouw TOP 10 komt redelijk overeen met doe van ons maar zo te zien hebben we nog het een en ander in het verschiet waarvoor veel dank. Ik kom zelf ruim 40 jaar in de Ardèche, mijn ouders hebben ooit een huis gekocht op het Plateau des Grads boven Le Pouzin en vanaf het plateau heb je vaak een geweldig uitzicht op de toppen van de Vercors, Les Trois Becs en het Foret de Saou. Het gebied trekt ons daardoor enorm aan en we gaan dan ook geregeld de Drôme in. Wandelen rond het Foret de Saou, autotochten in de Vercors met het indrukwekkende Combe Laval en het sfeervolle Pont en Royans en inderdaad ook niet te vergeten de zuidelijke Drôme met zijn heerlijke wijnen en leuke dorpjes.
  Een klein dingetje (maar misschien heb je het wel expres overgeslagen ivm het gevaar) ik mis bij de Chute de la Druise, het zijpaadje halverwege dat je naar het beginpunt van de waterval voert. Je kan hier vlak naast de waterval komen vlak voor hij over de rand naar beneden stort. Echt spectaculair. Wel oppassen want als valt ben je in no time een hele waterval lager. Misschien heb je wat aan de filmpjes die ik op You Tube heb gezet. Zoek op krukuser of vind de filmpjes via de website.
  Het is inderdaad veel werk om een blog of website bij te houden maar het geeft veel voldoening en laat mij de vakantie altijd weer een beetje herbeleven.

  Vriendelijke groet,
  Ginette v.d. Kruk

Geef een reactie