Je bekijkt nu Grignan en zijn kasteel
source : Ladrômetoerisme

Grignan en zijn kasteel

Grignan DromeGrignan ligt in het zuid-westen van de Drôme en is omgeven door mooie lavendelvelden die eind juni en in juli prachtig in bloei staan. Het dorp is gebouwd rond een kasteel uit de 11e eeuw. Zoals in vele dorpen in de Drôme vind je hier ook veel middeleeuwse straatjes. Erg leuk om doorheen te lopen met een paar mooie kleine winkeltjes en kunstenaars waaronder schilders en pottenbakkers.

Er is een gezellige markt op de dinsdagochtend.

Het kasteel is in de 15e eeuw door de toenmalige graaf uitgebreid en toen is ook de kerk Collegiale Saint-Sauveur gebouwd, waardoor het een imposant renaissance bouwwerk werd. In 17e eeuw wordt het nog verder uitgebreid door Graaf François Adhémar de Grignan. Het kasteel is bij Fransen met name bekend door de correspondentie uit die tijd, die later in boekvorm is verschenen tussen Mme de Sévigné en haar dochter de vrouw van de graaf. Begin 20e eeuw is het kasteel voor het laatste gerenoveerd.

Openingstijden kasteel

Het kasteel is opengesteld voor bezoek van 10.00 tot 12.30 uur en van 14.00 uur tot 18.00 uur gedurende de periodes dat er exposities zijn. Het bezoek van het kasteel aan de buitenkant; binnenplaats en tuin, is gratis.

In juli en augustus open elke dag van 10.00 uur tot 18.00 uur

Voor een individueel bezoek aan het kasteel de buitenkant en de zalen op de eerste etage: Entrée 8 euro per persoon (reductiemogelijk onder bepaalde voorwaarden). Er is een Nederlandse uitleg beschikbaar. Bezoek buitenkant en terrassen 2 euro.

Rondleiding door een gids van 1,5 uur door de zalen op de 1e en de 2e verdieping:

April, mei en juni: 10.30 uur, 14.30 uur en 16.00 uur.
Juli en augustus: vertrek continu tussen 10.30 uur en 16.45 uur
September en oktober: 10.30 uur, 14.30 uur et 16.00 uur.
Alleen in het hoogseizoen mogelijk in het Nederlands, maar u krijgt wel een Nederlandse beschrijving mee met uitleg per zaal.
Verder te zien in Grignan:
*Domaine la passion d’une femme, een wijndomein gerund door eeen vrouw met lekkere en betaalbare wijnen. Adres: 30 chemin du serre moulin, 26230 Grignan
Klik hier voor een video over Grignan

Geef een reactie