Je bekijkt nu Col de la Chaudière – Vallée de la Roanne (auto- en fietstocht)

Col de la Chaudière – Vallée de la Roanne (auto- en fietstocht)

Saillans Drôme

Ook dit is één van mijn favorieten. Een prachtige autotocht die je vanuit Saillans mee neemt de Col de la Chaudière op (1047m) en je via de mooie vallei van de Roanne weer terugvoert naar Saillans.

Onderweg zie je:

Bron: Drômetourisme

Saillans : Pittoresk dorpje : oude straatjes, bogen, fontijnen, romaanse afbeeldingen in marmer en militaire markeringen (bij de kerk en het gemeentehuis), Romaanse Kerk St. Géraud (17e eeuw en beschermd). Er is een uitgezette wandeling in het dorp.
Clairette de Die AOC: U vindt de kelders van Jean-Claude Raspail links net voor het dorp op de D93. Rondleidingen, proeverijen en verkoop van hun biologische wijnen.
Col de la Chaudière (1047m) : Vertrekpunt van vele wandelingen zoals Le Grand Delmas (1544m) op de keten van de Couspeau aan uw linkerhand en Les Trois Becs met le Veyou (1589m) aan uw rechterkant, het hoogste punt van de omgeving en het bos van Saou.

Bourdeaux : La Viale. Bij de VVV vindt u het vertrekpunt van een wandeling van drie kwartier door de middeleewse wijk= la Viale. U steekt place de la Chevalerie over en gaat linksaf voor het Hôtel de Ville. Genummerde bordjes met uitleg in het Engels en Frans.

Crupies : Mooie kapel links langs de D538 : La Chapelle St . Jean. Concerten in de zomer.

St. Nazaire le Désert : ver van alles. Dit dorpje heeft zijn eigen karakter en is gastvrij.
Een beetje geschiedenis : Het dorpje is gebouwd in de 14 en 15e eeuw naast een uit de 12e eeuw stammend Benedictijns klooster. In eerste instantie woonde men op een top van de Montanégue, in Saint Philibert, maar beetje bij beetje verhuisde de inwoners naar het dal en de rivier la Roanne. De naam van het dorp komt van de beschermheilige Saint Nazaire de baas van de kerk van de monikken. Le Désert herinnert aan het gebied dat vroeger « le Désert » heette, en dat tot aan het dal van de vallei van de rivier de L’Eygues liep. Vertrekpunt van verschillende wandelingen (zoals Clos la Roche –Pré neuf (nr 105 en 105-3) van 1.30 uur, 4km en een hoogteverschil van 80m.)

La Vallée de la Roanne : Een spectaculaire afdaling langs de rivier la Roanne. Hele leuke plekjes om te zwemmen, te zonnen of een boek te lezen. Een aantal km voor St. Benoit-en-Diois kunt u de D581 nemen tot de televisieantenne net na Rimon-et-Saval : Heel mooi uitzicht! Terug via dezelfde weg

St. Benoît-en-Diois : Mooie dorpshuizen. De kerk en het dorp zijn beschermde monumenten.


Een beetje geschiedenis : De plek van het dorp aan het begin van de Gorges maakt dat het dorp vroeger een obervatie- en verdedigingspost was. De inwoners hebben lang geklaagd over de slechte en onvruchtbare grond die hun niet toestond om iets anders te eten dan aardappelen. De onvruchtbare grond werd uiteindelijk gebruikt voor de wijnbouw ( Appellation d’Origine Contrôlée, Clairette de Die ). De bevolking was 218 personen in 1830 en in 1999 nog maar 32. Het dorpje is het waard op even een kleine stop te maken.

Print Friendly, PDF & Email

Je kunt de GPS-route downloaden via deze link: https://www.openrunner.com/r/4537092 (boven aan de route:exporter comme GPS)

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Eigenaar-Sabine

  Beste Wendy, Je kan met de campingcar de Col de la Chaudière op. Makkelijk is een groot woord. Er zijn wel wat smallere stukjes dus oppassen met tegenliggers, maar ik zie er weleens campingcars. Hele fijne vakantie gewenst en je zoon kent vast de app Strava wel voor wielrenners. De Col de la Chaudière staat er ook op.

 2. Wendy Colin

  Goedemiddag Sabine

  Wij komen volgende week richting Drôme met een wielergekke zoon van 13j :)! Hij gaat de Col de la Chaudière op fietsen maar ik vroeg mij af of het makkelijk was om deze te doen met een camping car zodat we hem een aantal keer kunnen zien tijdens zijn beklimming?

  Bedankt alvast voor je advies! Wij kijken alvast uit naar ons bezoek aan de Drôme regio…

  Groetjes

 3. Eigenaar-Sabine

  Beste Machiel, Openrunner heeft zijn werkwijze aangepast waardoor de link het het routekaartje verdwenen waren. Het is nu weer hersteld. Geniet van de route!

 4. Machiel den Dekker

  Beste Sabine,

  Ik zie geen link meer voor de download. Zou je die nog kunnen toevoegen?

Geef een reactie