Je bekijkt nu Historisch Die, stadswallen en gezelligheid

Historisch Die, stadswallen en gezelligheid

Die toegangspoort dromeHet historische stadje Die is in de zomer een gezellig plek, met name op marktdagen. Er is veel moois te zien, alhoewel je dat op het eerste gezicht niet altijd direct waarneemt. Het stadje ontstond waarschijnlijk in de eerste eeuw na Christus, in de romeinse tijd. Diverse monumenten herinneren aan die periode; De Remparts, de stadswallen, gebouwd tussen 285 en 305 na Chr., deels nog te zien met daarin de Porte St. Marcel, een van de belangrijkste toegangspoorten van de stad.  De kathedraal Notre Dame, de huidige sacristie dateert uit de 11e eeuw, de klokkentoren uit de 12e eeuw.

Rond Die zijn veel wijnvelden van de Clairette de Die. De wijnkelders van Jaillance bevinden zich in Die en er zijn Jaillance Clairette de Dierondleidingen. Het hele jaar door in het Engels en in juli en augustus ook in het Nederlands. Je vindt de wijnkelders aan de rand van het stadje langs de doorgaande weg richting Saillans (Avenue de la Clairette).
openingstijden:
Van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 14.00 uur tot 18.30 uur
Van 14 juli tot 15 augustus van 9.00 uur tot 19.00 uur

Verder te doen in Die:

De markt op woensdag en zaterdag

De vlindertuin, Jardin aux Papillons aan de route de Gap in Die. Open in juni en september van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur. In juli en augustus van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Acro’Parc, boomklimpark, zie link voor meer info. Ook mogelijkheden tot Via Ferrata, aangelijnd rotsklimmen via beugels en stalen trappen.

Bijzonder evenement:
Fête de la Transhumance, derde weekend juni

Bij het Office du Tourisme van Die (aan de zuidkant van het dorp richting Gap, met grote parkeerplaats) kunt u veel informatie krijgen en een beschrijving krijgen van een rondleiding in het Nederlands als ook informatie over wandelingen en fietstochten in de omgeving.

Geef een reactie