Je bekijkt nu Door de wijnvelden bij Nyons (auto/wandelen of fiets)

Door de wijnvelden bij Nyons (auto/wandelen of fiets)

‘Balade dans les vignes à Nyons.’ Met de auto, de fiets of te voet. Drie mogelijkheden om de omgeving van Nyons te verkennen. Deze route kan met de auto of de fiets gedaan worden en onderweg is een kleine wandeling.

Print Friendly, PDF & Email

 

 

autotocht of fietstocht: 22 km

wandelpad: 3 km (af te raden met kleine kinderen)

Tijd : halve dag

Neem als het warm is petjes en water mee.

De tocht is uitgezet door de wijnboeren van Nyons en Venterol en duurt een halve dag met aan het eind een wandeling van een uur. Langs het wandelpad staan borden met uitleg over de omgeving, de geschiedenis en de wijn.
Vertrek: In Nyons rijdt u voor ‘la Place de la Mairie’ langs en ga je richting het noorden naar de wijvelden van Mochatte, des Paréjats en Echirons. Borden volgen ‘balade dans les vignes’.

In Venterol aangekomen kan je dit tegen de heuvel aangelegen dorpjes bezoeken. Mooie wasplats, kerk en een Bistro de Pays. Ook kan je de werken bewonderen van Jean-Marie Combe, een kunstenaar die o.a. schildert en ornamenten maakt. Hij maakt ook miniatuur kasten en kerststalletjes. Een ludieke man in een kleurrijk atelier en echt een bezoekje waard!

Je gaat door naar Novézan, een ander klein en mooi middeleeuws dorpje met mooi uitzicht op de Rhône-vallei. De route vervolgt richting het zuiden. U rijdt over de keten de Serre naar het plateau van Estangs. Daar kan je de auto parkeren en het wandelpad « Le sentier du vigneron » lopen.

Langs het pad staan 5 interactieve borden met informatie over de wijnvelden en de wijn (o.a. over het wijnproces, drinken en gezondheid, hoe herken je een goede wijn). Helaas alleen in het Frans.

Het wandelpad is relatief vlak, is 3 km lang en duurt ongeveer 1 uur.

De route is op papier te verkrijgen bij het Office du Tourisme in Nyons.

autotocht nyons

Geef een reactie