Je bekijkt nu Wow zo lekker! de Muscat Beaume de Venise, Domaine des Bernardins

Wow zo lekker! de Muscat Beaume de Venise, Domaine des Bernardins

logo bernardinsSoms doe je zomaar een verrassende ontdekking en dat deed ik op het terrasje van Resto des Arts in Nyons. Als aperitiefje nam ik op aanraden van de serveerster een glaasje muscaatwijn uit Beaume de Venise. En die was verr_muscat_de_beaumes_de_venise_14262_640assend lekker. De liefhebbers van muscaatwijn moeten nu zeker even verder lezen.

Twee dagen na mijn bezoek aan het restaurant, wilde ik toch echt weten waar de wijn vandaan kwam en belde het restaurant, die me vertelde dat het een Muscat Beaume de Venise was van Domaine de Bernardins in Beaume de Venise. Als u in het zuiden van de Drôme verblijft dan is het niet ver rijden naar Beaume de Venise dat in de Vaucluse ligt ten zuidwesten van de Mont Ventoux (zie kaartje hieronder voor de ligging). Verder is er een prachtige weg naar toe vanuit de Drôme. Bij Malaucène neem je de D90 via Suzette naar Beaume de Venise. Je hebt dan prachtige vergezichten en rijdt rond Les Dentelles de Montmirail (eventueel mooie 5 uur durende wandeling vanaf Lafare).

Terug naar de wijn. Ik bezoek niet vaak een wijnboer, maar dit was echt leuk om te doen. De cave/wijnkelder ligt in het dorpje en het is maar een kleine oprit met twee parkeerplaatsen. Rechts ligt de winkel en de wijnkelder en links het woonhuis. Toen we de oprit opreden was een oud krom vrouwtje (met rollator) voor het huis in de weer met een meter lange (!) heggeschaar. Het bleek de 92-jarige moeder te zijn van de eigenaresse. In de winkel vertelde de eigenaresse verder dat haar grootvader na de tweede wereldoorlog als eerste de benaming AOC mocht geven aan zijn muscaatwijn. Het domein bestaat dus al heel lang. Ik vond de heerlijke muscaatwijn terug uit _hommage_14263_640het restaurant, licht goudkleurig en een zoete (maar niet te), frisse smaak. Verder hadden ze ter herinnering aan de grootouders een muscaatwijn gemaakt genaamd ‘hommage’ (=eerbetoon) van muscaatdruiven van de best gelegen velden. Je begrijpt ook die konden we niet weerstaan.

Wil je het domein bezoeken dan zou ik zeker ook even rondlopen in het plaatsje Beaume-de-Venise. Let wel op de openingstijden: Maandag tot zaterdag open van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Domaine Des Bernardins, Cave Castaud, 138 Ave Gambetta, 84190 Beaumes de Venise

www.domaine-des-bernardins.com (engels)

Geef een reactie