Je bekijkt nu Wandeling Château de Barry, Vercheny

Wandeling Château de Barry, Vercheny

Erg mooie wandeling met vele vergezichten o.a. op de Trois Becs et het plateau d’Ambel. Gedeeltelijk in de schaduw.

Print Friendly, PDF & Email
  • Duur circa 5 uur – Niveau: gevorderde – Afstand 12,8 km – Hoogteverschil 600M – IGN-kaart 3137OT

Beginpunt: Vanaf de D93 ter hoogte van Vercheny neem je de D565 in de richting van Vercheny-le-Haut – Mairie. Je kunt parkeren op de parking rechts bij de ingang van het gehuchtje Le Temple.

(V/A) Vanaf de Parkeerplaats ga je rechts richting het midden van het gehuchtje. Bij de eerste kruising ga je rechts voor de Place de l’Eglise langs (er is geen kerk meer!) en neem je Rue du Raillet.

“”Gele streepjes“”
In het begin is de weg geasfalteerd en loopt tussen wijnvelden door. Daarna is hij niet meer geasfalteerd en verwijdert zich van het dorp. U loopt voorbij een weg naar rechts en blijft langzaam stijgen.

(1) Bij het volgende kruispunt (een bank rechts), laat u le Chemin du Mas links liggen en blijft rechtdoor lopen, Chemin de la Rourie. Ongeveer 300m verder, in een bocht, neem u NIET de weg die rechts naar beneden loops (staat niet op de kaart). Na een korte afdaling komt u bij een kruising. U gaat naar links (de hoofdweg blijft rechtdoor lopen). Vervolg de weg tussen de wijnvelden en loopt niet rechts of links het veld in.

(2) Aan het eind van de wijnvelden loopt het pas het bos in en komt u op een kruising (bordje Chemin des Blaches). Ga hier links een breder pad op, loop langs een versperring en begin omhoog te lopen. De weg heeft verschillende haarspeldbochten en hier en daar heeft u uitzicht op de Vallée de la Drôme en de Vercors. Nadat u langs een aantal rotsen bent gelopen, komt u bij een kruising.

(3) Ga linksaf een klein pas op dat overgaat in een weg. Linksaf gaan en verder omhooglopen naar een uitzichtpunt. U loopt verder en komt op een vlak stuk met een kruising..

Zonder gele streepjes
(4)U neemt het pad links richting “Château”. eerst daalt het pad tussen bomen door en komt dan op een rots uit met een ruÏne van een kasteel: Château de Barry. Er is niet veel meer van over. Als u om de rotsen heen loopt heeft u een prachtig uitzicht.

(5) U loopt hetzelfde pad weer terug naar de kruising.

“”Gele streepjes“”
(4) Bij de kruising loopt u nu links door tot een volgende kruising.

(6) U gaat rechtdoor, richting le Serre (het pad rechts gaat naar Pas de la Bernarde). Via langgerekte haarspeldbochten loopt u door het bos naar beneden.

(7) Beneden komt u op een weg die u neemt naar links. Na een stuk met veel stenen en niet erg aangenaam, laat u een vage weg naar rechts voor wat het is en loopt door naar beneden. Je loopt langs rotsen (schiste) waar afhankelijk van het seizoen een aantal bronnen stromen. Je laat een pad dat niet op de kaart staat links liggen en loopt langs een aantal ruïnes waarvan één een fontein is. Vervolgens komt u bij de eerste huizen van Le Temple.

(8) Loop links tussen de huizen door en u komt op het asfalt . U volgt de Chemin du Barry die naar beneden loopt tot het gehuchtje. Aan de andere kant van het gehuchtje treft u de parkeerplaats weer.(V/A).

Points de passage :
V/A : km 0 – alt. 430m – Parkeerplaats hameau le Temple
1 : km 0.77 – alt. 455m – Rechtdoor Chemin de la Rourie
2 : km 2.16 – alt. 474m – Begin van het bos
3 : km 4.91 – alt. 814m – links het pad op
4 : km 6.82 – alt. 969m – naar links
5 : km 7.32 – alt. 910m – Château de Barry (ruines)
6 : km 8.54 – alt. 909m – Rechtdoor richting le Serre
7 : km 10.59 – alt. 661m – Naar links het pad op
8 : km 12.07 – alt. 479m – Eerste huizen van het gehuchtje
V/A : km 12.83 – alt. 430m – Parkeerplaats hameau le Temple

Bron: Visorando

Geef een reactie