Je bekijkt nu Vissen in de Drôme

Vissen in de Drôme

Heerlijk een rustig plekje zoeken langs de rivier en op het gemakje vissen. Leuk, maar wel handig als je weet wat de regelgeving is. Op verzoek heb ik uitgezocht waar je kan vissen in de Drôme en hoe het zit met de regelgeving.

In principe kan er gevist worden in alle riviertjes en meertjes vanaf de 2e zaterdag in maart tot de 3e zondag in September. Als het een beschermd gebied is, dan staat dat hij de rivier aangegeven met een bordje ‘réserve, pèche interdite’ en dan is vissen verboden.

Voor het vissen heb je een visvergunning (carte de pêche) nodig. Deze kan je in elk dorp kopen. Het verkooppunt kan een winkel zijn of een office de Tourisme. Maar als je even rondvraagt kom je daar snel achter. Met het kopen van een visvergunning steun je ook het werk van de visfederatie.

De prijzen (voor 2016):

Een weekkaart voor een volwassene is geldig voor zeven op éénvolgende dagen: Kosten 32 euro

Een dagkaart voor een volwassene is op één bepaalde dag geldig: kosten 12 euro

Een kinderkaart tot 12 jaar is het hele jaar geldig: kosten 6 euro

Een jongerenkaart tot 18 jaar is het hele jaar geldig: kosten 19 euro

Een jaarkaart voor mannen: Kosten 73 euro voor in de Drôme (95 euro voor door heel Frankrijk)

Een jaarkaart voor vrouwen (!): Kosten 32 euro. Om het vissen voor vrouwen te promoten 🙂

Categorie 1 en categorie 2

Officieel zijn de rivieren en meertjes in twee categorien verdeeld: Categorie 1 en categorie 2. Verblijf je in de Drôme op een andere datum dan tussen maart en september dan wordt dit belangrijk. Je mag dan namelijk niet vissen in de rivieren en meertjes van de categorie 1. Categorie 2 mag het hele jaar door. Hieronder de viskaart met in het rood categorie 1 en in het blauw categorie 2. Je krijgt deze kaart bij je vergunning.

Er zijn nog een paar regels over welke vissen je wanneer mag vangen, het aantal hengels (slechts 1 hengel voor categorie 1), dat je een half uur voor zonsopgang tot een half uur na zonsondergang mag vissen en nog wat andere regels die je kunt nalezen in de info die je bij de visvergunning krijgt. Maar de belangrijkste heb ik wel genoemd.

Waar koop je aas?

Handig om te weten dat de vertaling voort aas, apât is. Dit is een website met adressen van viswinkels in de Drôme: http://www.magasin-peche.fr/26 . Maar vaak vind je aas ook in kleine winkels. Vraag gewoon even om je heen. Als je wilt uitleggen waar je het aas voor nodig hebt, hier nog een paar vertalingen:

Vissen met een hengel: Pêche à la ligne

Vliegvissen: Pêche à la mouche (vlieg=mouche)

Karpervissen: Pêche de la Carpe

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Sabine

    Beste Elly, Je kan inderdaad in de Drôme vissen, stromende water, en de beekjes er om heen die er op uitkomen. Als je tijdens uitstapjes wilt vissen dan kan je naar Les Claps, bij Luc en Diois en er is een groot vismeer bij Cornillon. Daar is ook een zwemmeer bij, leuk voor degenen die niet vissen! Verder heb je Le Lac Bleu bij Chatillon-en-Diois en bij Vercheny heb je het Gap-meertje van Delta Parc. Alvast een fijne vakantie gewenst.

  2. Elly

    Goedemorgen Sabine

    Ons plan is om deze zomer te gaan kamperen in Die . Onze mannen willen altijd in hun vakantie ( half juli tot begin aug.) vissen waar is dit mogelijk in de rivier de Drome . Met vr gr Elly

Geef een reactie