Montelimar is de stad van de noga en je vindt er dan ook vele nogafabrieken en verkooppunten. Eén die er uitspringt is de fabriek van de familie Arnaud-Soubeyran. Ze liggen niet erg romantisch in het ‘centre commercial’ ten zuiden van de stad, maar ze hebben er wel iets leuks van gemaakt.
De geschiedenis van de fabriek hebben ze verwoord in een klein museumpje. In 1837 trouwen Mr Arnaud en Mme Soubeyran en ze zijn één van eersten die noga gaan maken. Er wordt in het museumpje verteld hoe de noga is ontstaan en hoe het wordt gemaakt.
Bij het bezoeken van het museum wordt je automatisch langs de werkplaats in de fabriek geleid en de verpakkingsafdeling. En natuurlijk mag je proeven van die heerlijke soorten noga die ze hier maken.
Verder is er natuurlijk een winkel, maar ook een leuke theesalon met heerlijke drankjes.
Wist je dat je 4 à 5 jaar ervaring nodig hebt voordat je echt lekkere noga kan maken?
Wist je dat er naast amandelen ook pistache noten worden verwerkt in de noga?
Wist je dat de lekkerste noga 5% meer lavendelhoning bevat?
Meer info op de website: http://www.nougatsoubeyran.com/en/
met prachtige foto’s van al dat lekkers!
Beste Aert,
Zie deze link: http://www.nougatsoubeyran.com/en/comptoir-de-vente-nougats/
Van maandag tot zaterdag van 9h00 tot 19h00 en op zondag gesloten tussen de middag.
Succes en fijne vakantie,
Sabine
Hallo Sabine,
Wanneer is het museum/fabriek van Arnaud Soubeyran open voor een bezoek lijkt ons heel leuk want ik heb al een paar keer geprobeerd om noga te maken,maar ze blijft te slap misschien dat na dit bezoek beter wordt.
Gr. Aart Vermeer