Je bekijkt nu ‘Ferme en Ferme’, open boerderijdagen laatste weekend van april

‘Ferme en Ferme’, open boerderijdagen laatste weekend van april

Het laatste weekend van april staat al jarenlang in het teken van de ‘Ferme en Ferme, een erg leuk evenement waarbij boerenbedrijven met een duurzame en ecologische manier van werken hun deuren openen voor het publiek. Ik probeer dan ook elk jaar één of twee bedrijven te bezoeken.

Het weekend valt meestal in de meivakantie dus een mooie gelegenheid als je in de buurt bent om kennis te maken met de verschillende bedrijven. Meer dan 600 bedrijven in 20 departementen in Frankrijk doen hier aan mee.

Je kan gebruik maken van een brochure met alle deelnemende bedrijven, die je kan vinden bij elk Office du Tourisme of gewoon rond rijden en stoppen waar er een vogelverschrikker langs de weg staat.

Hieronder een link met een overzicht van alle bedrijven in de Drôme. Via een kaart kan je zien waar welke bedrijven mee doen aan deze open dagen. http://www.defermeenferme.com/departement-26-drome

Enkele tips, (check de deelname via de link!):

  • Arom’Antique, 26750 Parnans, bijzondere oude groente soorten en aromatische planten
  • Quintet Condiments biologiques, 26150 Vachères-en-Quint, fantastische biologische groente en fruitproducten als confiture en chutneys en maaltijden ter plaatse of mee te nemen. Veronica is lavendel dromeNederlandse!
  • Domaine Raspail, Jean-Claude fils, 26340 Saillans, heerlijke Clairette de Die wijn en andere wijnen
  • La Ferme aux Escargots, 26140 Albon, slakkenboerderij en producten op basis van slakken, plat du jour ter plaatse.
  • L’essentiel de Lavande, 26130 Clansayes, lavendelboerderij met rondleiding en uitleg ook in het engels.
  • Domaine Peylong, 26400 Suze, Jonge wijnboer die als op een moderne manier aanpakt. Rondleiding door de wijngaarden?
  • Les Amanins, 26400 La-Roche-sur-Grâne, Een zeer bijzondere boerderij waar men zo ecologisch mogelijk werkt, eigen broodmeel en brood, geiten- en schapenkaas, groente en fruit. Het is een stichting die met veel vrijwilligers werkt en ze maken zelfs eigen bakstenen van klei voor de muren van de gebouwen.
  • Ferme la Freydiere, 26400 Soyans, Een boerderij waar men eenden houdt. Lekker plat du jour.
  • Ferme de Clos de l’Orme, 26220 Vesc, Geiten, schapen en demonstraties schapenhoeden met een hond. museum met oude werktuigen, en video met uitleg.
  • La Ferme de Pracoutel, 26220 Vesc, geitenboerderij en uitleg over het kaas maken, eigenaresse spreekt ook Duits. plat du jour
  • Les Cochons de Dieulefit, 26220 Dieulefit, 50 Varkens die rondlopen in de vrije natuur. Heerlijke producten, plat du jour
  • Au jardin de l’huile, 26110 Condorcet, Bloemen en planten en olijfboomgaard en uitleg over het maken van olijfolie

Geef een reactie