Je bekijkt nu Wandeling Rocher de Saint Supière, Gigors-et-Lozeron

Wandeling Rocher de Saint Supière, Gigors-et-Lozeron

Prachtige wandeling en ondank dat hij 4.30 uur is, prima te doen voor ervaren wandelaars.

Print Friendly, PDF & Email

Afstand 10.6 km – duur 4.30 uur – hoogteverschil 530 m – Beginpunt 430m – rondwandeling – niveau moeilijk,

Startpunt: bij de kerk in Gigors-en-Lozeron. IGN kaart: 3137OT

Beschrijving:

Je rijdt door het dorp (verpreidt liggende huizen) de heuvel verder op naar de parkeerplaats van de kerk Saint-Pierre.

(V) Het vertrekpunt is de paal met het bordje Église Saint-Pierre aan het begin van de parkeerplaats.

Tijdens de wandeling volg je de geel/groene streepjes.

(1) bij de paal volg je de weg rechts in de richting van Fournats. 50m verder ga je linksaf en gelijk weer rechts een pad op richting huizen.

Eglise Saint Pierre

(2) Bij de paal les Fournats, ga je linksaf in de richting van Arthauds. De weg loopt voor Les Bérangers langs en een kilometer verder kom je langs de gîte de Charousse.

Richting Les Bérangers


Je loopt voor de gîte langs en komt op een verharde weg. Die volg je. 100m verder na een bocht krijg je een pad naar rechts, maar dat neem je niet. Je loop rechtdoor naar een kruising met een bushalte. Rechtdoor de verharde weg 400m volgen tot het kilometerpaaltje ‘Cobonne 4,5km’.

(3) Je neemt de verharde weg rechts nog steeds in de richting van Arthauds. Je loopt 100m en neemt dan links de weg naar Arthauds.

(4) Aangekomen bij les Arthauds, neem je het paadje rechts in de richting van Ruines de Lesper en je loopt achter de gebouwen langs. Hou het hoofdpad aan tot de ruines.

(5) Bij de paal ruines de Lesperi, doorlopen richting Boussière. Dit pad volgen richting het noorden, je komt langs een bron en blijft klimmen tot een hekje. Je gaat het hekje door en loopt rechtdoor over het veld. Je ziet vaag een paadje lopen. Je blijft naar het noorden gaan. Je loopt naar een domein la Boussière dat je in de verte ziet liggen.

(6) Voordat je bij het domein komt is er, bij een paal met de richting Sagnol (pas op staat aan de achterkant van de paal) volg je het paadje naar rechts. Het paadje gaat steil omhoog het bos in. Boven aangekomen bij prikkeldraad ga je naar links en steekt de vlakte over (niet te veel naar links langs de rand lopen, echt oversteken!). aan de andere kant neem je het stenen pad naar beneden.

Op de vlakte

(7) Bij de paal Sagnol, ga je naar rechts richting de ruines du Savel. Op de verharde weg (D732). Hier is een golfterrein (in aanbouw?). De weg ongeveer 500m volgen.

(8) Een aantal meters na de kilometerpaal Gigors 2km, neem je het pad rechts het bos in. Na 300m kom je op een groter pad uit. Je gaat naar links en even verder bij een paal (op de achterkant staat Lozeron en Vautour) naar rechts.

(9) Pad volgen en in een bocht het pad naar rechts afgesloten door een slagboom. Je volgt dit pad ongeveer 1,5km en komt bij de Ruines de Savel.

(10) Bij de paal les Ruines du Savel ga je richting les Fournats. Het pad loopt door een muur en komt bij de eerste huizen uit. Bij het eerste huis steek je het pleintje over om een paar treden naar beneden te gaan naar een pad wat naar les Fournats leidt.

(2) Van daar loop je dezelfde weg terug naar de parkeerplaats.

Bron Visorando

Ligging Gigors


Geef een antwoord