Je bekijkt nu Vallée de la Gervanne – Waterval de la Druise – Die (Auto/fietstocht)
SONY DSC

Vallée de la Gervanne – Waterval de la Druise – Die (Auto/fietstocht)

Mooie lange autotocht via de Vallée de la Gervanne – Chute de la Druise – Die (110 km). Het beginpunt is Saoû, maar je kan natuurlijk vanaf elk dorp beginnen.

Print Friendly and PDF

Te zien:

Saou : Leuk terras ! Utopisch café, alleen lokale drankjes te verkrijgen. (geen Coca cola wel lekkere siropen). 2km buiten het dorp in oostelijk richting is een weg het bos van Saou in. Mooi bos met een aantal wandelingen en een kleine botanische wandeling.

Mirabel-et-Blacons : Rustig en dynamisch dorpje aan de kruising van de rivier de la Gervanne en de Drôme. Het oude middeleeuwse gedeelte ligt op een heuvel. Verder is er een knikkerfabriek.

Beaufort-sur-Gervanne : Honingmakerij ‘Chardons Bleus’, rondleidingen en proeverij (na het dorp op de weg omhoog richting de waterval)

Gigors et Lozeron : Sanoflore, Produktie en verwerking van aromatische en geneeskrachtige planten.

Chute de la Druise : Sla rechts af bij restaurant le Moulin-la-Pipe, 2km verder vind u de parkeerplaats, ietsje beneden de weg. Wandeling van 25 min om naar de 72m hoge waterval af te dalen.

Omblèze : Bij Restaurant Le Moulin-la-Pipe doorijden richting Omblèze. U passert nu de gorges d’Omblèze met een waterval die la Pissoire (pisbak : sorry) wordt genoemd. Het is een doodlopende weg. U keert weer om en rijdt terug tot de kruising met de D172. Deze neemt u in de richting van de Col de la Croix (l’Escoulin).

St.-Julien-en-Quint : U rijdt het regionale park van de Vercors in.

Die toegangspoort drome

Die : Hoofdstad van de Dioisregio, de wieg van de Clairette de Die. Het stadje ligt langs de Drôme aan de voet van de berg de Glandasse, de zuidelijke grens van het Vercorsmassief. U kunt langs de stadsmuren wandelen en de Cathédrale Notre-Dame. Beschrijving beschikbaar bij de VVV.

La Drôme : Verschillende plekjes om te zwemmen. Canoen kan vanuit Saillans.

Saillans : Pitoresk dorpje: oude straatjes, bogen, fontijnen, romaanse toren van marmer, romaanse kerk St-Géraud (XIIème eeuw en beschermd. Wandeling uitgezet door het dorp.
Clairette de Die AOC: U vindt de kelders van Jean-Claude Raspail net voor het dorp lings op de D93. Rondleidingen, proeverijen en verkoop van hun biologische producten.

Col de la Chaudière (1047m) : vertrekpunt van verschillende wandelingen zoals Le Grand Delmas (1544m) op de bergketen de Couspeau links en rechts Les Trois Becs met de Veyou (1589m), het hoogste punt van de omgeving en het bos van Saou en de omgeving.

Bourdeaux : La Viale. Bij de VVV vindt u het vertrekpunt van een wandeling van drie kwartier door de middeleewse wijk= la Viale. U steekt place de la Chevalerie over en gaat linksaf voor het Hôtel de Ville. (brochure met uitleg verkrijgbaar bij de VVV)

img_0001

Geef een reactie