Je bekijkt nu Roséwijn Douce Etincelle, Caminottes, Roche Saint Secret

Roséwijn Douce Etincelle, Caminottes, Roche Saint Secret

caminottes_douces_etincellesVan de week hadden we een lunch bij Franse vrienden. Op het terras genieten van het late herfstzonnetje en een barbecue. Maar eerst natuurlijk een aperitief en dat was de Rosé ‘Douce Etincelle (zacht sprankje) van Domaine des Caminottes in Roche Saint Secret. Een echte verrassing. Het is een halfzoete wijn van de Vendange Tardive. Maar niet zo zoet als een muscaatwijn.

Vendange Tardive is de oogst van late druiven. Die vindt dus later plaats dan de reguliere oogst in september. Soms gebeurt dat moedwillig soms door omstandigheden. Er is een risico om de druif verder te laten rijpen, want er is dan meer kans op ziektes en schimmel en de weersmstandigheden kunnen verslechteren. Dit kan de druif aantasten, dus lang niet alle boeren nemen het risico. De druif van een late oogst is rijker aan suiker en alcohol en wordt daardoor gebruikt voor de zogenaamde ‘rijkere’wijnen. In Duitsland noemen ze dit de Spätlese.

Deze wijn is van 100% Grenache druif. Hij heeft verder een frisse fruitige smaak en is dus licht zoet. Je kan hem drinken als aperitief, maar ook bij een nagerecht. Je drinkt hem koud tussen de 8°c en 12°c.

Domaine les Caminottes wordt gerund door Eglantine en Olivier Gourjon, broer en zus die het domein een aantal jaren vignerons-caminottesgeleden van hun vader hebben overgenomen. ‘Douce Etincelle’ is op het wijndomein te koop voor 9,50 euro per fles en 8,50 euro per 6 flessen. Ze hebben ook heerlijke rode wijnen. Liever geen alcohol dan hebben ze lekkere fruitsappen. Het ligt in een prachtige omgeving met veel wijnvelden en lavendelvelden. Ze zijn 7 dagen per week open (zondag alleen de ochtend). Maar pas op gesloten tussen 12.00 uur en 14.00 uur ;).

Domaine des Caminottes
455 Chemin des Fonts
26770 La Roche Saint Secret Béconne
Tel. 04 75 53 51 55
www.caminottes.com (ook in het Engels!)

Geef een reactie