Je bekijkt nu Rosé wijn ‘Plume d’ete’ uit Vinsobres heerlijk en bekroond!

Rosé wijn ‘Plume d’ete’ uit Vinsobres heerlijk en bekroond!

vinsobraiseLaatst kwamen we door het plaatsje Vinsobres en daar ligt langs de doorgaande weg het wijnhuis waar wij onze wijn vandaan hebben voor de table d’hôtes. Die wijn kopen we normaal gesproken bij de wijn(groot)handel ‘Cave du Bourg’ in Crest, maar omdat we nieuwschierig waren naar de rest van het assortiment zijn we er eens binnengelopen.

De Coöperative La Vinsobraise is een samenwerkingsverband tussen meerdere wijnboeren. Er wordt dus flink wat wijn gemaakt van allerlei klasses. Zo kan je er voor 3,50 euro al een lekkere tafelwijn krijgen, maar ook een 10 jaar oude wijn voor 19,50 euros. 20160708_155527_resized

Mijn oog viel op een roséwijn genaamd ‘Plume d’été’ in een mooie fles . Ik dacht die is leuk om cadeau te geven. Toen ik hem proefde werd hij nog leuker, want hij was heerlijk licht en fruitig, vandaar de naam (vertaald:’zomerveertje’). En toen bleek hij ook nog eens dit jaar een gouden medaille gewonnen te hebben op de landbouwbeurs in Parijs. Mocht je in de buurt zijn van Vinsobres zou ik hem dus echt eens gaan proeven.

http://www.cavecooperative-vinsobres.com/en/(engels)

Alle dagevinsobraise 2n van de week open van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Er zijn ook rondleidingen door de moderne wijnkelder in juli en augustus, elke woensdag om 10.00 uur. Verder hebben ze concerten genoemd ‘Les Vino’Concerts’. Op deze avonden spelen er verschillende bands en maken ze een barbecue. Voor 7 euro krijg je dan een sandwich, chips, fruit en wijn. Hier hoef je niet speciaal voor te reserveren, maar er is wel een maximum aantal van 300 personen. Ik heb het nog nooit bijgewoond, maar het maakt me wel nieuwschierig.

Data voor 2016:

Woensdag 27 juli, Big Band Jazz (25 muzikanten die lekkere Jazz spelen)

Woensdag 3 augustus, Lucie in the soul (Een jonge soul zangeres)

Woensdag 24 augustus, Harper Brothers (Een Engelse rockgroep)

Voor meer informatie kan je tsoiree vinsobraiseerecht bij Erika tel. 04 75 27 01 20 en op de facebook pagina http://fr-fr.facebook.om/cave.lavinsobraise

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie