Je bekijkt nu Restaurant l’Oiseau sur sa branche, Saoû

Restaurant l’Oiseau sur sa branche, Saoû

Laatst werden we door een paar lieve mensen uitgenodigd om te eten bij Restaurant l’Oiseau sur sa branche (het vogeltje op de tak) in Saoû.

Een restaurant dat zeer goed aangeschreven staat, maar waar de gerechten zo bijzonder kunnen zijn dat niet iedereen het lekker vindt. Hartig met zoet, onbekende kruiden etc. Het is ook altijd afwachten of de ober kelner goed in zijn vel zit. Wij hadden geluk. Hij was vriendelijke en maakte grapjes.

Voorgerecht van humus en (opzettelijk) verbrande aubergine

Als voorgerecht bovenstaand gedurfd gerechtje en een heerlijke vissoep. De vissoep werd geserveerd in een bord dat opzettelijk vuil leek.

twee verschillende soorten forel als één opgediend

Het restaurant ligt midden in Saoû op het pleintje dus makkelijk te vinden. Het is het restaurant met de rode stoeltjes zoals ik vaak tegen mijn gasten zeg.

Thierry Chalancon is de eigenaar een potige rossige man met zijn haar in een staartje. Je kan over hem lezen in mijn boek. Hij heeft niet alleen een bijzonder restaurant maar ook een utopisch café met alleen maar lokale drankjes. Pas op niet op het terras gaan zitten en om een coca-cola vragen!

Stoofschotel van lamsvlees met een brooddakje

Hij wilde het restaurant verkopen, maar omdat het vrij eigenzinnig is, is dat niet makkelijk. Nu worden twee neven door hem opgeleid die de traditie voort kunnen zetten.

mislukte foto, maar te lekker om niet te noemen:
Pistachemousse met frambozen en heerlijk biscuit

l’Oiseau sur sa branche – place du village – 26400 Saoû
04 75 76 02 03 – restaurant@loizo.fr

website

Geef een reactie