Je bekijkt nu De oudste kastanjeboom in de Drôme, Chastel-Arnaud

De oudste kastanjeboom in de Drôme, Chastel-Arnaud

Je moet hem echt weten te vinden, want hij ligt verstopt in de bergen bij Chastel-Arnaud, de oudste kastanjeboom in de Drôme. Wij bezochten hem vorige week.

chataigner-1

De boom wordt geschat op ergens tussen de 500 en 700 jaar oud. Hij heeft een omtrek van 9.30m. Verder is hij vermeld in het register van ‘Arbres remarquables de la Drôme’ (meest opmerkelijke bomen in de Drôme). Hij ligt in het prachtige gebied van ‘Les Trois Becs. Hieronder op de achtergrond. Je kan er een mooie, maar lange wandeling maken.

chataigner-3

Je komt bij de kastanjeboom door vanuit Saillans richting Bourdeaux te rijden via de Col de la Chaudière (D156) en al vrij snel kom je de afslag tegen naar Chastel-Arnaud (D776). Een prachtig weggetje van ongeveer 5 km de bergen in. Je komt zelfs een stukje door Gorges (kloof). In Chastel-Arnaud aangekomen volg je het bord: Le Châtaigner, Les Bellieux. Dit kan per auto (wel hobbelig en stijl) of te voet circa 500m.chataigner

Chastel-Arnaud is zelf piepklein, maar heeft een mooie waterfontijn. Je rijdt ook via dezelfde weg weer terug.

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Sabine

  Beste Sarah,
  Mijn oprechte excuses! Helaas heb ik geen invloed op de verschijningsdatum. Wel kan ik je zeggen dat het nu niet lang meer duurt. Het boek ligt in ieder geval al bij de drukker. De verschijningsdatum is nu 24 juli volgens de uitgever en ik hoop het dan ook bij mij te hebben. Ik heb een signeersessie gepland voor 26 juli van 10.00 tot 12.30 uur op de markt in Bourdeaux. Is dat een beetje in de buurt van waar jullie verblijven?? Sabine

 2. Rouzee Sarah

  goedemorgen
  Wat een mooie blog!
  Was super benieuwd naar je boek maar merk dat de release datum steeds maar veranderd?? Staat nu te verkrijgen vanaf 20/7??
  Ligt deze datum nu vast? Want ik wacht al sedert mei en onze reis naar de Drome komt nu wel heel dichtbij….

Geef een reactie