Je bekijkt nu Les crêtes de Saint-Amand, Suzette (wandeling)

Les crêtes de Saint-Amand, Suzette (wandeling)

Prachtige wandeling ten westen van de Mont-Ventoux met mooie uitzichten o.a. op de mooie rotsketen van Les Dentelles de Montmirail en de Mont Ventoux. De wandeling ligt in het noorden van de Vaucluse tegen de grens van de Drôme en begint in Suzette (ook het Franse woord voor lolly ;)). Wij liepen de wandeling in oktober. In hoogzomer kan deze wandeling erg warm zijn dus denk aan voldoende water.

De wandeling is voor ‘echte’ wandelaars niet echt lang, maar ik zou zeggen neem de tijd want je kan op de top fijn picknicken en de tijd nemen om van het uitzicht te genieten en foto’s te maken.

Duur circa 3,5 uur – Lengte 8 km – Hoogteverschil 430m – Parkeren parkeerplaats begin van het dorp

Begin: Je loopt iets terug het dorp uit langs een veld met wijnranken. Bij de paal ‘Cougne à Banne’ 415m Neem je het weggetje links omhoog richting Bori. Na 100m staat er op nieuw een paal ‘Bori’ 441m.

Dentelles de Montmirail

Neem het onverharde pad met stenen dat boven de weg rechts loopt in de richting van Crête de Saint Amand. Het pad loopt onderaan wijnvelden maar loopt bijna direct naar links tussen bremstruiken door (pas op het pad buigt heel erg naar links zodat het bijna lijkt dat je terugloopt en je het dus makkelijke mist!).

Een stukje hoger komt het paadje uit op een weggetje dat je naar links neemt en dat licht daalt. Daarna begint het te stijgen en even verder wordt het vlakker langs een stenen muur. Bij een Y-splitsing ga je rechts. Bij de volgende kruising ga je weer rechts. De weg wordt vlakker en loopt langs wijnvelden aan de voet van het begin van de Crête de Saint Amand. Aan het eind van de wijnvelden kom je op een pad dat je omhoog loopt tot een kruising ‘Les Clapas 577m. Loop 20m naar rechts over een breed pad. Bij een brievenbus aangekomen ga je naar links een mooi paadje op tussen groene en witte eiken door. Eerst daalt het iets en vervolgens stijgt het stijl tussen de rotsen door en kom je aan op het hoogste punt, een kruis.

Loop richting het noord-westen weg van het kruis tussen drie zendmasten door. Even na de derde antenne als het paadje sterk naar rechts afwijkt, neem je een paadje links (gemarkeerd door een hoop stenen). Je loopt door bosjes en even verder bij een Y-splitsing neem je het pad dat daalt richting de crête/rotsen. Je loopt nu tussen de rotsen en hebt mooi uitzicht naar beide kanten met uitzicht op de Mont-Ventoux en Malaucène.

Crête Saint Amand

Het pad wordt wat breder tot de Combe de Freou. Je begint af te dalen tot een paal Le Pousterle 566m links aan het pad. Op dit kruispunt neem je rechts de richting Malaucène (blauwe markering). Bij de paal Combe Freu 587m verlaat je de blauwe markering en volgt de gele markering richting Suzette. Een aangenaam pad met nog veel uitzicht (balcon). Het pad komt uit op een breder pad dat je links blijft volgen en even verder loop je links langs een wijnveld. Vervolgens kom je op een verharde weg. Je komt langs een huis en neemt het middelste weggetje op een splitsing van drie weggetjes. Je komt op een andere weg uit die je naar links volgt en die licht daalt. Je komt weer uit bij Bori.

google maps ligging Suzette

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Sabine

  Dank je Tjarda !

 2. Tjarda

  Wat fijn dat deze in je “verzameling” mooie wandeling zit Sabine.
  Een prachtige wandeling met mooie uitzichten.
  Over 3 weken hopen we deze wandeling voor de 3e keer te doen.
  Een echte aanrader.

Geef een antwoord