Je bekijkt nu Les Baumes des Eyguiers, Mollans-sur-Ouvèze, Wandeling

Les Baumes des Eyguiers, Mollans-sur-Ouvèze, Wandeling

In het Provençaals zegt men Baume als men over een grot spreekt. Deze wandeling is dan ook erg leuk met kinderen (als ze beetje kunnen wandelen). Je komt langs grotten en gaat door een kleine nauwe kloof/doorgang. Ook leuk voor ons volwassenen en met mooie uitzichten over de omgeving. Echt een leuke wandeling. Denk in de zomer aan voldoende water!

Print Friendly, PDF & Email

Lengte 3,5 km – Duur 2,5 uur – Hoogteverschil 260m – Markering geel – Zwaarte gemiddeld – Kaart IGN:3140ET

Vertrek: Parkeerplaats tegenover de Mairie (gemeentehuis)

Beschrijving: Vanaf de parkeerplaats (de mairie is aan de overkant) ga je naar links. Je gaat direct weer links Rue du Barn in en vervolgens Les Trois Mureaux. Links aanhouden. Je komt op het pleintje Claude Boileau. Je loopt door tot de Rue Saint-Estève waar de gele markering begint. Je gaat links af. Je komt uit op de D5.

1/ Je steekt de D5 over. Je gaat een klein weggetje in (bordje La Rouveirette). Nu even goed lezen en de markering in de gaten houden!! (wij liepen hier te ver door). Bij een kruising (niet een echte van wegen, zoals even verderop!) gaat een onverhard paadje naar rechts langs een muur (gele streep op de muur!).

2/ Hier neem je dus het paadje naar rechts en loopt langs de muur. Even verder is het oppassen want rechts loop je langs een afgrond (laat kinderen niet te ver vooruitlopen). Je bereikt de eerste ondiepe grotten. Je komt op een splitsing.

3/ Hier ga je naar links en volgt de gele markering langs de rotsen. Ietsje verder ga je naar links. Er zijn hier rotsklimwanden. Als je omhoog kijkt zie je de bevestigingspunten. Deze grotten hebben één van de hoogste moeilijkheidsgraden ter wereld. Je komt uit bij een grote grot. Hier ga je naar links een nauwe doorgang door en loopt via een pad met veel stenen omhoog even verder ga je rechts naar het hoger gelegen plateau. Je volgt nog steeds de gele markering. Je loopt over grote platte keien en je komt uit op de rand van het plateau met mooi uitzicht en nu loopt het pad weer naar beneden. Je komt uit op een breder pad.

4/Naar links afdelen en je komt op een vlak stuk op een kruising.

5/ Je gaat naar links (soms zie je hier en daar nog de oude blauwe markering). Je kruist een ander pad en verder hou je links aan. Je komt door een drooggevallen beekje. Het pad wordt breder en loopt langs olijfboomgaarden en wijnranken. Je komt weer uit op de D5 en loopt het dorp in terug naar je auto.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Tjarda

    een erg leuke wandeling om te doen, héél bijzonder om onder de overhangende grotten te lopen.
    E is een nauwe passage waar je doorheen moet.
    wij hebben deze wandeling, die niet zover bij ons vandaan is, al meerdere keren gedaan en het blijft genieten.
    het dorpje zelf is ook erg leuk

Geef een reactie