Je bekijkt nu Le Moineaux Rouge, Restaurant in Bourdeaux

Le Moineaux Rouge, Restaurant in Bourdeaux

Sinds twee jaar is het restaurant op de Quai van Bourdeaux veranderd van eigenaar (voorheen le Goustarou). Hoog tijd om het dus eens uit te proberen. Het interieur is erg leuk.

Als een oude kruidenier met lokale producten. Houten tafeltjes en stoeltjes en orginele details. Zo ligt het waterglas in het wijnglas en zit de menukaart in een single-hoesje. Het bestek is bij elkaar gebonden met een stukje sisal. Ook de naam is bijzonder. Moineaux rouge betekent rode mussen en een rode mus bestaat niet. Bovendien staat Moineaux in het meervoud, eigenlijk dus een ‘x’ te veel, want ‘le’ en ‘rouge’ staan wel in het enkelvoud. En wij maar zo ons best doen om een beetje Frans te spreken!

Het menu bestaat uit drie voorgerchten, drie hoofdgerechten en drie nagerechten. Met andere woorden, hier wordt vers gekookt. Het is mogelijk vegetarisch te eten.

Alhoewel de kaart beperkt is, vonden we alle vier iets naar onze wens en het smaakte prima. Hiernaast de vegetarische schotel met rijstebloempasta. Ook lekkere toetjes, alhoewel het soesje met slagroom wel heel eenvoudig was. Hieronder een Pannacotta met pistache.

Le Moineaux Rouge
Place du grand quai,
26460 Bourdeaux
tel. + 33 (0) 469265537

 

Geef een reactie