Je bekijkt nu Lavendelroute met de auto

Lavendelroute met de auto

Deze autoroute (105 km) is het hele jaar mooi, maar wil je de lavendel in bloei zien dan is dat vanaf de derde week van juni tot ongeveer eind juli want dan is het meeste wel geoogst. Wat niet betekent dat je in augustus wel nog hier en daar een lavendelveld in bloei tegen kan komen.

Hieronder tref je de uitleg aan van de dorpjes waar je onderweg langs komt, start in Bourdeaux:

Bourdeaux : La Viale. Bij de VVV vindt u het vertrekpunt van een wandeling van drie kwartier door de middeleewse wijk= la Viale. U steekt place de la Chevalerie over en gaat linksaf voor het Hôtel de Ville. (brochure met uitleg verkrijgbaar bij de VVV)

St. Ferréol-Trente-Pas : Mooie gorges

Nyons : Hart van de Drôme Provençale. Te bezoeken: het oude centrum, de romaanse brug, la sourtinerie, een olijfoliemolen, de vinaigrerie, het olijvenmuseum, de coopérative. Restaurants: le Roma (lekkere salades en pastas), het restaraunt van het zwembad (eenvoudig, maar erg lekker gebak ;-))

Vinsobres : Dorpje op een heuvel midden in de wijnvelden. Te bezoeken : wijnkelders. Volg de mooie weg tussen de wijvelden door van Vinsobres naar Valreas (D193).

Valreas : Enkele sympatieke straatjes in het centrum. U bent in de l’enclave des papes dat gek genoeg niet bij de Drôme hoort, maar de Vaucluse.

Grignan : Mooi dorp rond een kasteel midden tussen de lavendelvelden. U kunt het kasteel bezoeken (pas op : dicht tussen 12.00 uur en 14.00 uur). Een bezoekje waard : Musée des santons ; Provençaalse tafereeltjes met figuurtjes in Provençaalse klederdracht.

Taulignan : Een middeleeuwse vestiging met stadsmuren. De stadsmuren zijn uit de XIVe eeuw. Te bezoeken: Zijdemuseum.

La Roche St. Secret Béconne : Klein landelijk dorp met wijngaarden en lavendel. Verschillende wijnkelders te bezoeken waaronder, Domaine la Caminotte ten noorden van het dorpje.

Vesc: Het lijkt alsof dit dorpje niks voorsteld, maar heb je tijd stap dan even uit en loop langs restaurant ‘Chez mon Jules’ even door naar het oude middeleeuwse gedeelte, echt een verrassing. Even voor het dorpje (aan de zuidkant) ligt geitenboerderij le Pracoutel. Ze verkopen er kaas en er zijn rondleidingen op woensdag- en zaterdagmiddag.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Sabine

  Leuk Rob! Hopelijk weten we snel of de grenzen definitief weer open gaan vanaf 15 juni. Nog drie weekjes dan staat de lavendel weer in bloei.

 2. Rob de Bie

  Sabine,
  Boek gelezen, daardoor nog heel veel te ontdekken.
  Groet en bedankt,
  Rob

 3. Sabine

  Leuk dat je er zo blij mee bent Henriëtte en alvast een fijn verblijf in de Drôme!

 4. Henriette spitters

  Hallo Sabine,
  Ik heb je boekje gekocht, maar jeetje wat staat daar veel informatie in. Wij hopen in het voorjaar op het einde van onze tocht door Frankrijk in de Drome te komen.
  Ben er heel erg blij met dit leuke boek
  Groet
  Henriette

Geef een reactie