Je bekijkt nu Kerststal en Miniatuur Provençaals dorp, Grignan

Kerststal en Miniatuur Provençaals dorp, Grignan

miniatuur dorpjeIn dit prachtige miniatuur dorpje wordt het dagelijkse leven van vroeger in de Drôme Provençaal laten zien. Tradities en oude beroepen uit het begin van de vorige eeuw worden uitgebeeld. Erg leuk voor zowel volwassenen als kinderen. Op 400m² (overdekt) vind je 70 verschillende huisjes op een schaal van 1/6 met meer dan 1000 personages en dieren. De duur van een bezoekje is ongeveer 45 minuten.
Momenteel is er rond kersttijd nog meer te zien. Wel 150 kerststallen (crèches) uit de hele wereld staan opgesteld. Dit jaar is er met name aandacht besteed aan kersstallen afkomstig uit Afrika.
 
De oorsprong van de kersstal is uit Italie waar in 1223 Sint François d’Assise in het plaatsje Greccio  de middernachtsmis hield rond een etensbak voor dieren en met levende dieren en personen. Vervolgens versrpreid de levende kerststal zich over de hele wereld.

Je kunt nu onder andere een kerststal uit ierland bewonderen van wol, een bronzen kerststal uit Burkino Faso, een houten crèche uit Rwanda, maar ook kersstallen uit Duitsland, Spanje, Peru, Italië, Mexico, Oostenrijk……

Klik hier voor de openingstijden en prijzen (engels): http://www.village-miniature.fr/index-uk.php

Geef een reactie