Je bekijkt nu Honing van La Ruche Colombe, Saoû

Honing van La Ruche Colombe, Saoû

Onlangs ging ik op uitnodiging van het Office de Tourisme een dagje op stap. Een van de bezoekjes was aan de Miellerie La Ruche Colombe net buiten het dorpje Saoû.

Een jong stel verwekt hier de honing die uit de bijenkasten komt die door de hele Drôme zijn geplaatst. Ze zijn in 2015 begonnen.

Afgelopen jaar was gelukkig weer een goed honingjaar, maar 2016 en 2017 waren moeilijke jaren vanwege de droogte. Bijen hebben namelijk veel water nodig. Zo kan het dus dat het zwembad op je vakantieadres veel bijen rondvliegen. Dit aldus Jérémie Barret, de eigenaar. Hij zorgt ervoor dat zijn bijenkasten midden op het platteland staan, ver weg van de vakantieaccommodaties.

Je vindt er o.a. honing van lavendel, lavandin, acacia, kastanjes, lindeboom  en pijnboom. Al naar gelang het seizoen. De eerste honing die door de bijen na de winter geproduceerd wordt is de Acacia en zo heeft elke smaak zijn eigen moment van oogsten.

De honing is ter plaatse te koop en ook bij een aantal verkooppunten zoals bij l’Epicerie in Saoû, en de winkel Champs Libres in Poët-Laval en de Proxy in Vercheny.

De winkel is open van maandag t/m vrijdag open van 17.00 uur tot 19.00 uur en de zaterdagochtend tot 12.00 uur.

website: https://laruchecolombe.business.site/#gallery

Geef een reactie