Je bekijkt nu Het kruis is weg! Remuzat

Het kruis is weg! Remuzat

Van de week kreeg ik het volgende bijzondere berichtje van Truus de Bruijn over het kruis boven op de berg Rocher du Caire bij Remuzat waar de gieren rondvliegen.

‘Wij zijn sinds gister thuis. We waren in Sainte-Jalle.  Vlakbij Sahune dus.  We reden regelmatig door het plaatsje en zagen vanaf de weg een camping liggen. Wellicht de camping waar je zoon werkt. …. Wat  een prachtige vallei waar wij verbleven. We hebben weer veel moois gezien en alweer nog lang niet uitgekeken…… We hebben vooral genoten van de lavendel.

In de eerste week van onze vakantie waren we daar en maakten nog een prachtige foto bij het kruis op de Rocher du Caire.

Omdat we zo weinig gieren zagen,  gingen we de tweede week nog eens terug. Natuurlijk waren onze ogen gericht op het kruis.  Echter….er was geen kruis…… Toen we op de punt van de Rocher kwamen,  bleek het kruis omgezaagd bij de sokkel. Bizar hè?

De uitbater van het terras langs de weg bij St. May konden we pas overtuigen na het laten zien van een foto. Een gast merkte op dat het beslist het werk was van le diable….😊👹 Overigens zagen we dit keer wel gieren. We hopen volgend jaar weer terug te kunnen gaan naar de mooie Drôme Provençale.  Jouw boek gaat dan ook weer mee. Is een geweldige reisgids.

*** 

Helaas geen kruis du meer op de Rocher du Caire. Weet je wat er gebeurt is, laat het ons weten!

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Truus

  Oei Sabine, dan zijn we wellicht door het oog van een naald gekropen toen we eronder stonden om een foto te laten maken.
  Alhoewel, wij kregen niet die indruk toen we er stonden……

 2. Sabine

  Truus ik heb het Office de Tourisme van Remuzat gebeld en ze hebben me gezegd dat het kruis dreigde om te vallen en dat het uit voorzorg is omgezaagd. In de loop van de zomer zou het kruis teruggeplaatst moeten worden, maar het is niet bekend wanneer. Helaas geen smeuïg verhaal over onenigheid tussen mensen rond Remuzat. Althans de officiële versie geeft aan van niet….

 3. Truus

  Leuk, dat je mijn artikel geplaatst hebt, Sabine. Ben benieuwd of inmiddels meer bekend is over te toedracht van het omzagen van het kruis. Hoop dat het opnieuw geplaatst wordt. Het was een mooi oriëntatiepunt. Zowel tijdens de wandeling er naartoe, alsook tijdens een autorit richting Remuzat.
  Groetjes van ons
  Groetjes

Geef een reactie