Je bekijkt nu Het kasteel van Entrechaux (wandeling)

Het kasteel van Entrechaux (wandeling)

Net ten zuiden van de Drôme in de Vaucluse ligt het dorpje Entrechaux. Het dorpje wordt gedomineerd door een kasteel waaromheen de huizen zijn gebouwd. Vanaf het kasteel heb je een mooi uitzicht over de omgeving.

We liepen deze wandeling half oktober. De route is aangenaam met een beetje hoogteverschil dus ook prima te doen voor de beginnende wandelaar. In het voorjaar of de zomer kan de wandeling snel te warm zijn. Vergeet dan niet een pet en voldoende water mee te nemen.

Print Friendly, PDF & Email

Lengte 5,53 km – Hoogteverschil 111 m – Duur 1, 55 uur, Niveau: makkelijk

Start van de wandeling: De parkeerplaats van de kerk midden in het dorp. Vlak bij een terrasje en restaurants, heel aangenaam!

Route (zie de nummering op het routekaartje onder aan de pagina):

D/A Je steekt de straat over en loopt omhoog naar het kasteel. Je neemt de bocht naar links (Rue de la Croix du Coq gaat naar rechts). Bovenaan ga je onder de boog door en loop je tot het hek van het kasteel.

Uitzicht vanaf het kasteel

1/ Je loopt weer terug en neemt voor de bocht het paadje naar rechts. Je loopt naar beneden tot het pad breder wordt. Je volgt het naar rechts en bij een kruising ga je naar links.

2/ Je gaat naar rechts en steekt een klein bruggetje over dat voor een huis langs loopt. Je loopt verder de weg omhoog. Je gaat links af en volgt een route gemarkeerd met PR. De volgende drie kruisingen ga je steeds rechts. De weg loopt om de heuvel ‘Le Seguret’ heen. Vervolgens ga je naar links en komt uit op de D13.

3/ Je steekt de weg over en loopt ongeveer 50m rechtdoor. Je neemt de eerste links. Je volgt de markering PR en blijft steeds rechts tot het kerkje Notre-Dame de Nazareth.

4/ Je blijft de PR volgen die tegenover de entree van het kerkje naar beneden loopt en vervolgens loop je tussen wijngaarden en kersenboomgaarden om uit te komen op een landweggetje. Hier ga je linksaf en komt uit bij het kapelletje Saint-André.

5/ Je loopt rechtdoor tot het kerkhof (cimetière).

6/ Bij de kruiding ga je rechts en loopt voor het kerkhof langs. 250m na het kerkhof bij en driesprong ga je links langs het kruis. Je loopt rechtdoor tot de weg. De parkeerplaats van de kerk is 20m naar rechts. D/A

Entrechaux en kasteel
bron: Visorando

Geef een reactie