Je bekijkt nu Fruitbomen in bloei, de winter is voorbij

Fruitbomen in bloei, de winter is voorbij

Het is altijd weer genieten als de fruitbomen in bloei komen. Dan weten we dat de lente zich aandient. Sinds een paar weken kunnen we genieten van de bloeiende fruitbomen en ik laat jullie graag mee genieten.

De meeste fruitbomen vind je tussen Valence en Montelimar in de vlakte niet ver van de snelweg. Hier tref je hele velden met fruitbomen die in maart en april wit of roze kleuren. De abrikozenbomen en perzikbomen zijn roze en staan als eerste in bloei. Momenteel beginnen o.a. peren-, kersen- en pruimenbomen in bloei te komen.

Voor de fruitboeren is het in bloei komen van de bomen een spannend moment. Het moet dan echt niet vriezen, want dan kan echt de hele oogst verloren gaan. Vorig jaar is zo veel van de oogst verloren gegaan.

Om het bevriezen tegen te gaan worden de velden soms verwarmd met warmtekanonnen of men besproeid de bloesem met sproei-installaties. Het water dat bevriest laat een beschermlaagje achter op de bloesem die daardoor behouden blijft.

Op deze foto zie je Mirmande op de achtergrond. Het was al wat later op de dag waardoor het licht op het dorp niet zo sterk was en het contrast met de strakblauwe lucht al aan het afnemen was.

Geef een reactie