Je bekijkt nu Fijn restaurantje in Crest: La Salle à Manger

Fijn restaurantje in Crest: La Salle à Manger

Vijtien jaar geleden en onze allereerste week als eigenaar van onze boerderij in de Drôme aten we in dit restaurant en nu waren we er voor het eerst weer terug. Niet dat het toen niet goed was hoor. Er waren toen andere eigenaren en het was een soort van Steakhouse. Nu is het een restaurantje met allerlei heerlijke Franse gerechten met lokale producten op het menu.

We waren er in de winter dus hebben we binnen gegeten, maar er is ook een gezellig terrasje. Niet veel verkeer, want het ligt in de een hoek van de grote parkeerplaats voor de brug.

Mijn voorgerecht was kip gevuld met verse truffel en een biologische houmous. Werkelijk verrukkelijk. De truffelsmaak was subtiel maar duidelijk aanwezig, precies zoals ik het lekker vind. Eerlijk toen ik de eerste keer zo’n zwarte verschrompelde paddenstoel zag en at kon ik hem niet echt waarderen. Maar dat is inmiddels helemaal veranderd.

Manlief had ‘Graved Lachs’ en vond hem iets te weinig gemarineerd, maar het bord zag er erg mooi uit

Als hoofdgerecht hadden we beiden vis ‘Médaillons de Lotte’ met lekkere groenten en een heerlijk sausje van bisque d’homard, jammie!

De nagerechtjes waren cadeautjes. Manlief ging voor de rode vruchten en ik voor de chocola (natuurlijk!).

Echt de moeite waard met vriendelijk personeel. Een driegangenmenu kost 32 euro en het is ook mogelijk om twee gangen te nemen.

Adres:

La Salle à Manger

Place du champ de Mars

26400, Crest

Website

Geef een reactie