Je bekijkt nu Een fotoboek vol rimpels: Autrefois? Oh, c’est il y a bien longtemps

Een fotoboek vol rimpels: Autrefois? Oh, c’est il y a bien longtemps

boek dromeEen Franse vriendin liet me een prachtig fotoboek zien van oude Franse mensen. Zo’n fotoboek vol karakter dat je graag op tafel neerlegt zodat iedereen het kan doornemen.

De Nederlandse Dorothee Bavinck heeft vier jaar lang zes oude mensen, variërend in leeftijd tussen 86 en 100 jaar oud, twee mannen en vier vrouwen, gevolgd in hun dagelijks bestaan. Zij wonenboek drome in de Drome. Allen wonen nog zelfstandig op de boerderijen waarin hun voorouders gewoond hebben.  Ze is gefascineerd geraakt door hun levenswijze die vroeger gebruikelijk was, maar over een aantal jaren niet meer zal bestaan. Ook hun eenvoud, bescheidenheid en hun sobere manier van leven raakte haar en heeft haar ertoe gebracht deze prachtige fotreportage te maken. Ze heeft ze in hun woonomgeving in beeld vastgelegd.boek drome

Het fotoboek is hiervan het resultaat. Zij vertellen over vroeger; over ontwikkelingen die plaats vonden ten tijde van hun leven, die voor hen van grote betekenis zijn geweest en over hun leven van nu.

Het is een fotoboek met een verhaal geworden en de Franse tekst wordt aan het eind in het Nederlands vertaald.

boek dromeMeer informatie over het boek via de website van Dorothee, waar het ook besteld kan worden voor 35,90 euro.

 

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Sabine

  Dorothee heeft me inmiddels laten weten dat de ‘Tabac du Pont’ in Crest (over der brug, rechtdoor straatje in en dan aan de linker kant) nog een aantal exemplaren heeft.

 2. Betty Jo

  Ja, het is echt een aanrader dat boek van Dorothee, inmiddels een professioneel fotografe.
  Ze vertelde me vorige week, dat er nog 1 exemplaar te koop is in de boekhandel in Crest bij het stadhuis en dat ze thuis nog een heel beperkte voorraad heeft.
  Dus haast je als je het wilt hebben…….

 3. Robert de Haze Winkelman

  Ik hoorde van Dorothee dat het boek is uitverkocht, en er komt geen herdruk.

Geef een reactie