Je bekijkt nu Een bijzonder dierenpark, Charmes sur Herbasse

Een bijzonder dierenpark, Charmes sur Herbasse

mille et une cornesMille et Une (1001) Cornes is een park van 3Ha met een verzameling bijzondere geiten en schapen en een parkje van de 1001 ‘aaitjes’ waar je kleine geitjes en lammetjes kunt aaien. Verder demonstraties van het scheren van schapen, het spinnen van wol en het 1001 cornesmaken van boter. Ook een moestuin met 1000m2 oude tomaten soorten en vergeten groenten. De groenten worden ter plaatse verkocht.

Dit park is opgezet door een jonge man met een passie voor geiten en schapen en die zichzelf ten doel heeft gesteld de rassen die dreigen te verdwijnen te beschermen. Je leert over de verschillende rassen en het houden van de dieren. Ze hebben verschillende keren de prijs gekregen voor meest inoverende onderneming.
Er zijn regematig en afhankelijk van het seizoen demonstraties van o.a. het scheren van schapen, het maken van boter. Elke zondag wordt laten zien hoe de wol bewerkt wordt. Verder is er een museumpje van oude boere werktuigen1001 cornes

In september open op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 18.00 uur. In oktober open op zondag van 13.00 uur tot 18.00 uur. Voor tijden in de herfstvakantie. Raadpleeg de website. http://www.mille-et-une-cornes.com. Niet onbelangrijk detail in het park is het één en ander vertaald in het Engels.

Hier vind je een link naar een TV-uitzending: https://www.youtube.com/watch?v=88-mA1WwCo0

Geef een reactie