Je bekijkt nu Is de vestingstoren van Crest de moeite waard?

Is de vestingstoren van Crest de moeite waard?

La Tour de Crest. Als je op Crest aan komt rijden kan je de toren niet missen. Hij torent hoog boven het dla tour de Crest Dromeorp uit. Het is dan ook de hoogste Middeleeuwse vestingstoren (52m) in Frankrijk. Ook al levert de toren en het middeleeuwse stadje een mooie foto op, ik had niet direct de interesse om hem ook daadwerkelijk te bezoeken.

Indrukwekkend

Maar inmiddels ben ik er drie keer geweest en was elke keer weer onder de indruk. Vooral omdat de toren verschillende keren tijdens oorlogen als gevangenis heeft gediend en je daar de sporen nog duidelijk van terugziet in o.a. de erkers, de latrines en de brieven van de gevangenen.

Onder de toren loopt er een trap naar de winkelstraat beneden in het dorp. Deze trap (en ook zijn leuning!) zijn geheel uit de kalkrots gehakt.

Kinderen en ridders

Ook voor kinderen is het leuk, want wie wil nou niet een toren waar ridders hebben rondgelopen bezoeken. Bij de kassa kan je een Nederlandstalige uitleg krijgen en pas op voor de leuke ridder en prinsessen spulletjes in het winkeltje. De verleiding is groot er iets te kopen voor de (klein) kinderen.

la tour de Crest Drôme

Op zaterdag kan je abseilen

In juli en augustus kan je op zaterdagmiddag abseilen van de toren. Wel even van te voren reserveren. Voor openingstijden en prijzen: http://www.mairie-crest.fr/-La-Tour-.html (Nederlands)

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Sabine

    Dank je Esther voor de tip! Ik vind vooral de opmaak geweldig zoals die staande crèpes als toetje.

  2. Esther

    Gisteren Crest bezocht. Heerlijke wandeling gemaakt naar de toren. Hierna even gescharreld aan de kant van de Drome.

    Hierna aan de overzijde van het water gegeten bij La tour de crepe. Echt enorm genoten van een overheerlijke galette. Ook een aanrader met kinderen aangezien er ook veel zoete crepes te verkrijgen waren. Een pareltje

Geef een reactie