Je bekijkt nu De mooiste van de Vercors, de grot van Choranche

De mooiste van de Vercors, de grot van Choranche

Deze prachtige grot ligt langs de D 531 bij Choranche. De route er naar toe is vanaf beide kanten geweldig mooi. Vanaf Pont en Royans een mooi dorpje waar de huizen boven de rivier hangen (echt de moeite waard om even te stoppen) en vanaf de andere kant via de gorges de la Bourne heb je een prachtige weg langs hoge rotswanden.

De rondleiding door de grot duurt een uur en bij de kassa kan je een zeer duidelijk en informatieve Nederlandse uitleg krijgen. Van de kassa tot de grot is het 10 min. lopen, dus zorg dat je bijtijds arriveert. Het is een mooie grot met aparte zeer fijne en lange stalactieten. Je volgt de ondergrondse rivier tijdens de rondleiding en er is een klank en lichtspel.

Voor of na de rondleiding is het ook erg leuk om een kleine wandeling te maken naar een waterval en naar een ondergronds meertje. Wij hebben de grot in de winter bezocht, dus het kan zijn dat het er in hoogzomer warm is om te wandelen. Mocht iemand hier ervaring mee hebben, laat dan even een commentaar achter voor toekomstige bezoekers.

Voor openingstijden en prijzen ‘La grotte de Choranche’. : http://www.grottes-de-choranche.com (ook in het engels)

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Eigenaar-Sabine

  Helaas Rob geen idee. Wellicht even een mailtje aan wagen naar de grot? Ze speken daar ook Engels. Vriendelijke groetjes, Sabine

 2. Rob de Leur

  Beste Sabine
  Jaren geleden heb ik met mijn kinderen de grot twee keer bezocht.
  De ene keer was de soundshow met Bach en de andere keer met Jean Michelle Jarre muziek gemaakt.
  Is daar een Mp4 van?; died zou ik naar familie in Australië willen sturen die hier komen voor een bezoek.
  Bvd
  .

 3. Trieneke

  In de zomer kan het inderdaad heel erg heet zijn. Temperaturen van 30 + zijn geen uitzondering. Als je gaat, zorg dan dat je een warme trui en een broek meeneemt naar binnen, want daarbinnen is het nooit warm. Er heerst dus zomer en winter een constante temperatuur van 10 graden. In de winter ben je er al wel op gekleed, maar in de zomer dus meestal niet. Wel is het enorme aanrader om het te gaan bezoeken mocht je in de Drome/ Vercors zijn.

Geef een reactie